Calendar ortodox 2021, 6 august. Sărbătoarea zilei. Schimbarea la Față a Domnului

Schimbarea la Față a Domnului este prăznuită la data de 6 august în calendarul ortodox. Schimbarea la Față a Domnului este între sfinții zilei cinstiți de credincioșii ortodocși, conform Calendarului ortodox 2021, pentru data de 6 august. Dezlegare la pește.

calendar ortodox 2021 06 august schimbarea la fata a domnului png
Schimbarea la față (foto: doxologia.ro)

Calendar ortodox 2021, 6 august. Sărbătoarea zilei. Schimbarea la Față a Domnului

Schimbarea la față a Domnului nostru Iisus Hristos este una din cele mai pline de semnificații de sărbători creștine reprezentând viața și lumina coordonatele fundamentale ale vieții.

Schimbarea la față a Domnului felul în care Iisus Hristos a ales să se arate Apostolilor, nu pentru a-i speria și a îi îndepărta de credință ci pentru a îi ajuta să înțeleagă tot ce îi învățase până atunci despre transfigurarea omului și, în același timp, lumea în care trăim. Atunci ca și acum, deoarece Schimbarea la Față are loc și astăzi, trebuie să înțelegem că lumea aceasta trecătoare va avea un nou conținut, că va fi o lume cu totul nouă cu adevărat duhovnicească în care se va împlini comuniunea tuturor sfinților cu Dumnezeu.  

Lumina care strălucește și răzbește afară din interiorul Domnului Iisus Hristos în această zi este aceeași care răzbate și din interiorul corpului omenesc. Firea umană este plină de dumnezeire așa cum fierul este plin de focul care-l înroșește.

Sfinții Apostoli îl văd pe Mântuitorul în întregime, cu cele două firi, îl văd și Dumnezeu și om în același timp, pentru a ne dezvălui nouă că odată ce s-a întrupat și s-a unit cu noi, din dragostea nețărmurită a Fiului lui Dumnezeu, El va rămâne veșnic unit cu firea noastră pe care o îndumnezeiește și umple de slavă. 

Tropar la Praznicul Schimbării la Față a Domnului

 Glasul al 7-lea

Schimbatu-Te-ai la Față în munte, Hristoase Dumnezeule, arătând ucenicilor Tăi Slava Ta, pe cât li se putea. Strălucească și nouă, păcătoșilor, lumina Ta cea pururea fiitoare, pentru rugăciunile Născătoarei de Dumnezeu, Dătătorule de lumină, slavă ție.

Condac la Praznicul Schimbării la Față a Domnului

 Glasul al 7-lea

În munte Te-ai schimbat la Față și pe cât au putut ucenicii Tăi au văzut Slava Ta, Hristoase Dumnezeule, pentru ca, atunci când Te vor vedea Răstignit, să înțeleagă patima Ta cea de bunăvoie și să propovăduiască lumii că Tu ești cu adevărat Raza Tatălui.

Călin Hagima şi Roxana Nemeş sunt foarte fericiţi împreună jpeg
Andreea Mantea 1 foto playboy  jpg
Alexia Eram (6) jpg
Olivia Newton John și John Travolta, apropiați și în 1978, când abia apăruse filmul ”Grease” jpeg
vlăduța lupău png
Cabral si Adela Popescu   Sunt celebru, scoate ma de aici (2) jpg
bodo 2 jpg
David Beckham
image
image
image
image
maicuta falsa anunt internet 0 jpeg
vaccin covid jpeg
accident balcic jpg
MUGUR ISARESCU foto inqaum photos octav ganea
image png
scumpiri alimente 2019 jpeg