Când încep reducerile de toamnă 2023. E cel mai bun moment sa-ți cumperi tot ce-ți dorești

Până pe 10 noiembrie, atunci când va avea loc Black Friday și te poți bucura de reduceri, trebuie să știi că în magazine au loc reducerile de toamnă. Poți cumpăra de la haine și încălțăminte, până la electrocasnice sau articole pentru casă și grădină.

Când au loc reducerile de toamnă Foto: Shutterstock
Când au loc reducerile de toamnă Foto: Shutterstock

Despre ce reduceri este vorba

Există o regulă care spune că, la finalul unui sezon, comercianţii au posibilitatea să scoată la vânzare, cu preţ redus, în general produsele care au legătură cu sezonul respectiv şi nu s-au vândut până atunci sau cele care au legătură cu sezonul respectiv şi ar putea fi utilizare abia anul următor, scrie Observatornews.ro. Din acest motiv avem, practic, două perioade de reduceri în an, respectiv reducerile pentru produsele de primăvară-vară şi reducerile pentru produsele de toamnă-iarnă.

Legislaţia în România este destul de fermă în ceea ce priveşte perioadele de reducere. Concret, produsele de primăvară-vară pot fi comercializate la preţ redus în perioada 1 august - 31 octombrie, iar produsele de toamnă-iarnă pot fi comercializate la preţ redus în perioada 15 ianuarie - 15 aprilie.

Cât poate dura perioada de reduceri 

Totuşi, atenţie, trebuie respectate anumite reguli înainte ca aceste reduceri să intervină. În primul rând, perioada de reduceri nu trebuie să dureze mai mult de 45 de zile. Apoi, produsele luate în calcul trebuie să fi fost achitate către furnizor cu cel puţin 30 de zile înainte de perioada luată în calcul pentru ca produsele să fie vândute la reducere.

Nu în ultimul rând, produsele luate în calcul pentru a fi vândute cu preţ redus trebuie să ajungă în depozitul comerciantului cu cel puţin 15 zile înainte de startul perioadei luată în calcul pentru ca produsele să fie vândute la reducere.

Reduceri de 70% la unele articole

Specialiştii susţin că anumite produse ar putea fi vândute, în perioadele de reduceri, cu preţuri cu până la 70% mai mici decât în mod normal. Ne gândim în special la haine, produse de înfrumuseţare şi electrocasnice. Totuşi, în general, se merge pe o reducere medie cu 30-50% a preţurilor. Chiar şi aşa, românii pot profita la maxim, astfel întcât să-şi protejeze portofelul şi să se pregătească riguros pentru viitorul sezon.

Când este Black Friday în 2023

Black Friday 2023 va avea loc pe 10 noiembrie. Deja știm că Vinerea Neagră din România nu coincide cu cea de peste ocean, care are loc în vinerea imediat următoare după Ziua Recunoștinței.

Această dată reprezintă doar momentul oficial în care se dă startul reducerilor, însă o mulțime de retaileri fură startul reducerilor pe care le aplică încă de la începutul lunii.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net