S-a dat startul la reducerile de iarnă. Atenţie la capcane!

Ultima actualizare:

Au început super reducerile de iarnă. Magazinele, de la cele de fashion până la cele de electrocasnice sau chiar farmaciile, au afişat deja preţuri reduse, chiar şi cu 70% mai mici. Reprezentanţii Protecţiei Consumatorului recomandă atenţie sporită.

image

Un adevărat Black Friday de iarnă a umplut mallurile în weekendul care tocmai a trecut. Chiar dacă sezonul reducerilor era anunţat cu data de 15 ianuarie, multe magazine au furat deja startul şi o vor ţine tot aşa până la sfârşitul lunii februarie, în funcţie de ce stocuri mai rămân.

Citește și: Sfaturi practice de la milionara Camelia Șucu: „Vânați reducerile din ianuarie”

Puţini ştiu că reducerile de început de an sunt chiar mai mari decât cele ale celebrei Black Friday. Cele mai bune reduceri se găsesc în promoţiile la haine şi încălţăminte pentru femei, bărbaţi şi copii, dar foarte multe sunt şi la bijuterii, amenjări interioare, mobilă.  

„Am venit cu fiica mea să îi cumpăr o pereche de bocanci. Perechea pe care şi-o dorea a găsit-o redusă de la 280 de lei la 159 de lei. I-am cumpărat-o imediat.”, a povestit Florina pentru Click!.

Iată și: Reducerile săptămânii la telefone mobile: Samsung, Xiaomi și Allview

Şi stu­denţii stră­ini sunt foarte încântaţi de reducerile care au debutat în marile magazine din Capitală. Doi tineri din Spania spun că în aproximativ o oră de bătut magazinele au cheltuit aproape 2.500 de lei.

„La noi sunt mult mai scumpe, aşa că am cumpărat cât am putut. Şi da, preţurile sunt foarte bune”, au spus tinerii spanioli studenţi la Arhitectură. Stocurile cu marfă nevândută sunt mai mari decât de obicei, pentru că oamenii au vizitat mai puţin magazinele înainte de sărbători. 

Reprezentanţii Protec­ţiei Consumatorului reco­mandă atenţie sporită. Cum­părătorii trebuie să fie atenţi la etichetă. Aceasta trebuie să afişeze obligatoriu cele două preţuri. Cel iniţial şi cel redus.

Mai există un detaliu: preţul redus să fie cel mai mic din ultimele 30 de zile. „Dacă operatorul economic respectiv majorează preţul cu 100% cu 45 de zile înainte, e clar că, cu 30 de zile înainte, preţul va fi mai mic decât cel pe care el artificial l-a mărit.”, a spus preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, într-o conferinţă de presă. 

image

De asemenea, cum­părăturile online trebuie făcute cu atenţie sporită pentru că pe internet sunt multe capcane.

„În cazul în care comandaţi online, verificaţi, înainte de a trimite comanda, dacă preţul fiecărui produs din coşul de cumpărături este acelaşi cu preţul redus indicat atunci când aţi ales produsul.”, atrag atenţia reprezentanţii ANPC.

Consumatorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenţionează să le achiziţioneze, să fie extrem de vigilenţi şi să acorde maximă atenţie tuturor detaliilor. Spor la cumpărături făcute inteligent! 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net