Castelul din România care intră în reparații! Este unul dintre cele mai populare obiective turistice din România

Castelul Corvinilor trece prin cea de-a doua etapă de restructurare. Se refac podurile de acces, se restaurează Cavalerul din vârful Turnului Buzdugan, se lucreasză la deschiderea mai multor spații din castel și multe altele. În total, este vorba despre o investiție de 6,6 milioane de euro, scrie adevărul.ro. Castelul Corvinilor din Hunedoara a fost construit la mijlocul secolului al XV-lea, de familia Huniazilor, iar în istoria sa a trecut prin multe transformări.

Castelul Corvinilor Foto: Pixabay.com
Castelul Corvinilor Foto: Pixabay.com

Castelul Corvinilor, unul din cele mai vizitate monumente istorice

Pe măsură ce progresează lucrările de restaurare la Castelul Corvinilor, unul din cele mai vizitate monumente istorice din județul Hunedoara, care, în acest an, s-a clasat pe primul loc la categoria „Atracții cultural educative” a concursului național Destinația anul 2024 în România, sunt deschise noi spații spre vizitare, cele mai recente care au intrat în circuitul public fiind încă două turnuri ale castelului. În prezent, peste 40 de încăperi și alte spații din interiorul castelului pot fi vizitate de turiști, pentru circuitul complet de vizitare al acestuia fiind necesare aproximativ două ore.

Castelului Corvinilor trece prin cel de-al doilea proiect de restaurare 

„Cea de-a doua etapă de restaurare a Castelului Corvinilor vizează 27 de obiective de lucrări printre care se regăsesc restaurarea frescelor din mai multe zone ale edificiului medieval, înlocuirea pardoselii din Sala Cavalerilor, refacerea podurilor de acces, curăţarea fântânii din curtea interioară, restaurarea Cavalerului din vârful Turnului Buzdugan, precum şi lucrări necesare pentru deschiderea spre vizitare a mai multor spaţii din impozantul monument medieval”, a informat Primăria Hunedoara.

„La fel ca în cazul primului proiect de restaurare, conducerea Muzeului Castelul Corvinilor, Primăria municipiului Hunedoara şi constructorul vor încerca să deruleze lucrările fără a afecta în mod semnificativ nici programul de funcţionare şi nici traseele de vizitare”, a informat Primăria Hunedoara.

Despre Castelul Corvinilor

Castelul construit în stil gotic, cel mai probabil la sfârșitul secolului al XIV-lea în timpul domniei lui Sigismund de Luxemburg, pe atunci rege al Ungariei, a fost extins de Ioan de Hunedoara, care a ridicat noi fortificații în jurul vechii cetăți, lucrările au continuat în vremea regelui Matia Corvinul iar în secolul al XVII-lea, principele Gabriel Bethlen a făcut noi modificări și reamenajări.

Lucrări importante de restaurare a castelului au avut loc în secolul al XIX-lea, când acesta a suferit și unele modificări. Castelul Corvinilor este considerat unul din cele mai impozante monumente gotice din răsăritul Europei.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
maia sandu1 jpg
Stefan cel Mare png
ceai freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net