Cât mai ține vremea rea? Județele cele mai afectate de avertizările meteo

Ultima actualizare:

Veștile privind vremea rea nu sunt cele mai bune. Multe județe din țară vor fi afectate în continuare de condițiile meteo neașteptate. ANM a prelungit codul portocaliu și cel galben de vreme severă.

ANM a transmis noi avertizări meteo!
ANM a transmis noi avertizări meteo!

În această dimineață, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a extins avertizările de vreme rea. Sunt anunțate vijeli, ploi torențiale și descărcări electrice, dar și cantități însemnate de apă, până mâine dimineață la ora 10:00.

Citește și Când și unde vine canicula? Prognoza meteo pentru două săptămâni

După mai multe zile caniculare, vremea urâtă a stricat finalul de săptămână în toată țara. Reprezentanții de la ANM au anunțat zonele care vor fi cele mai afectate în următoarele ore.

Cod portocaliu de vreme rea. 13 județe sunt afectate de avertizarea meteo

Avertizări meteo în toată țara. Foto: captură ANM
Avertizări meteo în toată țara. Foto: captură ANM

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că avertizarea de cod portocaliu este valabilă până mâine dimineață la ora 3:00 și vizează fenomene meteo de instabilitate atmosferică accentuată, vijelii puternice, ploi abundente.

Judeţele vizate sunt: Alba, Hunedoara, Sibiu, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Bucureşti

În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50-90 l/mp.

Mai ales după-amiaza și seara, cu precădere în jumătatea sudică a Olteniei și în sud-vestul și centrul Munteniei vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii puternice (viteze de 75-90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice, a transmis ANM.

Cât mai ține vremea rea? ANM a transmis un cod galben 

O altă avertizare meteo de la ANM semnalează perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55-75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20-30 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată va fi în vigoare până luni, 30 mai, la ora 10:00, conform celor de la Administrația Națională de Meteorologie

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net