Ce caută Iohannis în America de Sud. Președintele începe astăzi un turneu de vizite. Vezi care e prima oprire

Președintele Klaus Iohannis va începe azi turneul de vizite oficiale din America de Sud, începând cu o întrevedere cu omologul său din Brazilia. Vizita din această țară este prima la acest nivel din ultimele două decenii, iar Președintele României va avea mai multe întâlniri similare de-a lungul continentului, până pe 26 aprilie.

Este prima vizită oficială în Brazilia din ultimele 2 decenii. / foto: Presidency
Este prima vizită oficială în Brazilia din ultimele 2 decenii. / foto: Presidency

Itinerariul Președintelui Klaus Iohannis de astăzi va debuta cu o vizită la Muzeul memorial ridicat în onoarea președintelui Juscelino Kubitschek de Oliveira, care a fondat în anul 1960 capitala țării, Brasilia. După această excursie, va urma o întrevedere între președintele țării noastre și omologul său din Brazilia, Luiz Inacio Lula da Silva, prima de acest fel din ultimele două decenii, potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro.

Cei doi șefi de stat vor vorbi, conform datelor publicate de către Administrația Prezidențială, despre relațiile bilaterale dintre România și Brazilia, cât și despre posibilitățile unei cooperări mai strânse între cele două țări, pe lângă diverse alte teme de actualitate, atât globale cât și locale. Potrivit informațiilor, Brazilia este cel mai important partener comercial al României în America de Sud, iar la această întâlnire se va aduce în discuție posibilitatea unei cooperări mai strânse în agricultură, IT, cât și alte domenii. Iohannis va rămâne și mâine în Brazilia, când va avea întâlniri cu alți oficiali din țară.

Președintele Iohannis va mai vizita Chile și Argentina

Președintele României își propune un turneu important în America de Sud, după vizita din Brazilia urmând alte întrevederi oficiale și în Chile și Argentina. Asemenea evenimente nu au mai avut loc între reprezentanții țărilor noastre de un întreg deceniu, iar în cazul Argentinei, deja s-a ajuns la 30 de ani. Turneul se va încheia pe data de 26 aprilie.

Conform informațiilor puse la dispoziție de către Administrația Prezidențială, intenția acestui șir de deplasări este stabilirea unei cooperări mai strânse în diferite domenii, cât și restabilirea dialogului diplomatic între România și diversele țări ale Americii de Sud.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net