Ce conțin plicurile pe care le vor primi aproape un milion de români. Poșta Română a început deja distribuirea acestora

Poșta Română a demarat distribuirea scrisorilor de informare legate de amnistia fiscală, conform unui acord semnat cu ANAF. Aproape 800.000 de contribuabili vor primi aceste notificări care includ detalii importante despre obligațiile bugetare restante și beneficiile amnistiei fiscale.

Poștă Română. Foto: arhivă.
Poștă Română. Foto: arhivă.

Ce conțin plicurile trimise de Poșta Română?

Fiecare contribuabil vizat va primi următoarele documente:

Scrisoare de informare: Aceasta conține detalii despre cuantumul total al obligațiilor bugetare restante la data de 31 august 2024, împărțite în două categorii: sumele care trebuie achitate și cele care pot fi anulate conform OUG nr. 107/2024.

Modelul "Notificării privind intenția de a beneficia de anularea unor obligații bugetare": Un document prin care contribuabilii își pot exprima dorința de a accesa facilitățile fiscale prevăzute în ordonanță.

Modelul "Cererii privind anularea unor obligații bugetare": Formular ce trebuie completat pentru a solicita anularea unor obligații bugetare restante.

Cum funcționează procesul?

Poșta Română nu doar că distribuie aceste plicuri, ci și oferă posibilitatea contribuabililor de a trimite înapoi documentele completate. Curierii poștali vor colecta de la domiciliu plicurile cu "Notificarea privind intenția de a beneficia de anularea unor obligații bugetare" și le vor expedia către organul fiscal competent.

Contribuabilii care doresc să își achite obligațiile restante pot face acest lucru prin intermediul Poștei Române, fie la domiciliu, fie la oficiul poștal. Plata poate fi efectuată în numerar sau prin intermediul cardurilor bancare. Aceasta măsură este menită să faciliteze accesul la amnistia fiscală prevăzută de OUG nr. 107/2024, oferind o opțiune simplificată și accesibilă pentru contribuabili.

Contextul legislativ

Aceste acțiuni sunt parte din Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern în 25 septembrie 2024, care reglementează colaborarea dintre ANAF și Poșta Română pentru distribuirea scrisorilor de informare și colectarea documentelor necesare pentru accesarea facilităților fiscale.

Contribuabilii sunt încurajați să răspundă prompt notificărilor primite pentru a beneficia de prevederile amnistiei fiscale și pentru a soluționa eventualele datorii restante la bugetul de stat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
armata vlad tepes captura video jpg
pomi fructiferi sfaturi pomii fructiferi crestere pomi fructiferi plantare sfaturi trucuri scaled jpeg
carte pixabay jpg
image png
Ploaie Autostrada jpg
image png
image png
1 1 pe primul spread dar nu full page Arcaș din cavaleria ușoară dacică Nori de sageti asupra inamicului jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net