Ce oraș a fost desemnat de români cel mai urât din țară. „Să-și schimbe numele în Epava”

Ultima actualizare:

Orașe frumoase sau mai puțin frumoase, iar unele de-a dreptul urâte are orice țară. Și România se laudă cu orașe frumoase, unele dintre ele pline de farmec și istorie. Dar sunt altele pe care românii le-au desemnat ca fiind foarte urâte. Dintre toare unul a primit cele mai mici note și deci „a câștigat” titlul de cel mai urât oraș din România. Nici chiar localnicii nu îl laudă și spun că mai degrabă ar trebui numit „Epava”.

Despre ce orașe spun românii că sunt urâte și de ce

image

Un sondaj printre utilizatorii platformei online Reddit a stabilit care sunt cele mai urâte orașe din România. Internauții și-au lăsat impresiile cu argumente. Printre argumentele invocate de participanții la sondaj s-au numărat atmosfera cenușie, drumurile proaste, clădirile în paragină și pustietatea de pe străzi.

Au fost numite printre cele mai urâte următoarele:

Giurgiu: Un oraș mic situat în sudul României, Giurgiu se confruntă cu un nivel ridicat de sărăcie și șomaj. De asemenea, este cunoscut pentru rata ridicată a criminalității și pentru lipsa de dezvoltare.

Vaslui: Situat în nord-estul României, Vaslui se confruntă cu un nivel ridicat de sărăcie și un nivel scăzut de dezvoltare economică. De asemenea, are o rată ridicată a criminalității și este cunoscut pentru infrastructura sa de slabă calitate.

Buzău: Situat în estul României, Buzăul are o rată ridicată a șomajului și este cunoscut pentru calitatea slabă a aerului. De asemenea, are oportunități limitate pentru activități culturale și sociale.

Unele orașe de data aceasta din sudul țării au primit note proaste, iar din Maramureș, orașul Borșa este urât. 

„În sudul țării, cam țigăneală, oriunde te duci zici că ești la capătul lumii. Orașe rase de comuniști sau sate urbanizate, trafic neorganizat, drumuri sparte și o atmosferă orientală, pline de case vechi, renovate de mântuială, cu polistiren și tablă. Mai sunt și excepții (Drobeta, Brăila, București, Constanța).

În Maramureș și nordul Transilvaniei e o țigăneală și sărăcie similară. Aici am găsit cel mai urât (nu trist, nu gri, pur și simplu urât) oraș din România, Borșa. Intrați pe Street View 5 minute și o să vă convingeți”, spune postacul.

Care este cel mai urât oraș din România

Participanții la sondaj au stabilit că titlul „cel mai urât oraș din România” i se poate atribui orașului Corabia, situat pe malul stâng al Dunării, la extremitatea de sud a județului Olt.

Dintre toate, Corabia a primit cele mai multe voturi și una dintre cele mai dure descrieri, atmosfera de acolo fiind comparată cu cea dintr-un cimitir.

Cu o populație de aproximativ 16.400 de locuitori după recensământul din 2011, despre orașul Corabia nici chiar locuitorii nu vorbesc de bine. Mai în glumă, mai în serios, un bărbat spune „Ar trebui să se numească Epava”.

„Corabia, jud. Olt (după mine, ar trebui să-și schimbe numele în Epava). Atmosfera de cimitir, nimeni pe afară, niciun semn de viață. Străzi mai rele decât la bulgari, mai multe gropi și spărturi decât am fire de păr în cap. Cale ferată lăsată în paragină, industria la pământ, evident. 90% din clădiri sunt ori abandonate, ori stau să cadă, gunoaie peste tot”, și-a argumentat alegerea un utilizator.

Prima atestare istorică a acestei localități este din 1871, dar conform arheologilor așezarea pare a fi mult mai veche decât primele atestări documentare.

Pentru cei care știu puțină istorie, în zona orașului, mai exact într-unul din cartiere, denumit „Cartierul Celei” se regăsesc ruinele unei vechi cetăți de pe vremea geto-dacilor, cunoscută sub numele de Sucidava. Tot aici există și urme ale unui prim pod construit peste Dunăre de pe vremea marelui împărat roman Constatin cel Mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
vegetable 740446 1280 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Inteligenta articifiala va detecta semnele de Alzheimer  Sursa foto Pixabay jpg
muscate jpg
avion klm profimedia jpg
summer 904882 1280 jpg
cea mai mica inchisoare insula sark jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net