Cei mai odioși criminali români: Femeia obsedată de sex care a ucis 35 de bărbați

Ultima actualizare:

A rămas în istorie sub numele de Văduva Neagră, o româncă deosebit de frumoasă pe care femeile o priveau cu teama că le-ar putea seduce soții. Frica lor a devenit o realitate îngrozitoare când 35 de bărbați au dispărut, rând pe rând, fără urmă. Chiar dacă bănuielile planau asupra româncei, autoritățile se înmuiau în fața frumuseții ei. Într-un final, în subsolul casei ei au fost descoperite 35 de cadavre.

image

Văduva Neagră și-a petrecut copilăria în București

Vera Renczi a fost inclusă în galeria mondială a celor mai mari criminali în serie de la începutul secolului XX și ocupă primul loc în topul celor mai mari criminali români. Nu este clar dacă acesta este numele ei adevărat, iar prima parte a vieții ei nu a fost pe deplin deslușită.

Cel mai probabil, Vera s-a născut în preajma anului 1903 , în urma legăturii amoroase dintre un om de afaceri ungur și o tânără româncă. Primii 13 ani îi petrece în București, iar după moartea mamei ei, Vera pleacă cu tatăl ei la Berkerekul, actual Zrenjanin, un oraș din fosta Iugoslavie, unde părintele ei deținea o moșie și un conac.

Vera își petrece adolescența, extrem de tumultoasă, în această localitate din Banatul Sârbesc. Devine subiect de presă după ce aventurile ei amoroase cu elevi, bărbați căsătoriți sau cu poziții înalte au declanșat scandaluri monstruoase.

Victimele Văduvei Negre: soții, amanții și unicul fiu

Românca se căsătorește de tânără cu un influent bancher și împreună au un fiu. Amândoi vor sfârși uciși de ei.

Karl Schick, un influent bancher austriac, dispare la mai puțin de un după nașterea filului lor, Lorenzo. Dispariția lui misterioasă nu a putut fi rezolvată de polițiști. Vera a închis gura lumii, dar și ancheta poliției, după ce a spus că a fost părăsită. La scurt timp a anunțat autoritățile că soțul ei a murit într-un accident rutier în România. A fost momentul în care Vera începe să se îmbrace în haine negre și niciodată de atunci nu a mai fost văzută altfel decât în negru.

Urmează cea de a două căsătorie cu Joseph Renczi, un om de afaceri sârb, foarte bogat, cu reputație de mare cuceritor. Românca devine doamna Renczi, nume cu care avea să fie cunoscută până la finalul vieții sale. Se pare că mariajul era presărat cu multe certuri din cauza comportamentului libertin al bărbatului. După aproximativ un an afaceristul cade la pat. Câteva zile mai târziu, Vera devine pentru a doua oară văduvă.

Foto: Vera Renczi și Karl Schilk
Foto: Vera Renczi și Karl Schilk

Românca revine la viața tumultoasă din timpul adolescenței, cu multe aventuri și tot atâtea dispariții.

Aventura care a dus la descoperirea crimelor

În mai puţin de 10 ani, peste 30 de amanţi au trecut prin patul Castelanei de la Berkerekul, așa cum i se mai spunea. După aventurile cu Vera toți dispăreau, însă, dar nimeni nu băga de seamă, pentru că românca avea grijă să își selecteze amanții dintre cetățenii străini.

A făcut o excepție și a acceptat o aventură cu un bancher sârb. După o vreme, nimeni nu mai știa nimic de bărbat. Soția lui a început o investigație personală și a ajuns să afle că românca fusese ultima persoană care îl văzuse în viață. Soția bancherului a cerut o anchetă. Perchezițiile au scos la iveală că subsolul conacului era un adevărat cimitir cu 35 de cadavre.

Al doilea soț a fost închis în sicriu de viu

În subsolul conacului ei, de la Berkerekul, au fost descoperite 35 de sicrie de zinc, așezate în cerc.

Aici își îngropase soții, toți amanții, dar și pe unicul fiu, Lorenzo, mort la vârsta de 10 ani. Autoritățile au stabilit că băiatul a fost otrăvit de propria mamă, căreia îi descoperise secretul.

Presa din întreaga lume a scris despre crimele româncei

„Victimele aveau între 23 şi 30 de ani, cu excepţia băiatului. Paisprezece dintre ei erau români”, scria jurnalistul american Otto B. Tolischus, premiat cu Pulitzer.

În anchetă, s-a aflat că Văduva Neagră, așa cum o numeau ziarele, după descoperirea crimelor, își otrăvea victimele cu stricnină sau arsenic, amestecate în vin. Se mai spune că seara, înainte de culcare, ea cobora aici în subsol și savura un pahar de șampanie în compania sicrielor.

Anchetatorii au aflat că pe primul soț, Karl Schick, l-ar fi ucis cu o doză de arsenic pe care i-ar fi turnat-o în paharul cu vin. La fel a procedat și în cazul cuceritorului Joseph Renczi, doar că i-a administrat arsenicul în doze mici, în mâncare și în băutură. Mai mult, ea l-a inchis pe Joseph în sicriu de viu, înainte ca acesta să-și dea ultima suflare.

Întrebată de ce a comis aceste crime, Vera a spus că a dorit să fie ultima femeie din viața partenerilor ei de viață. Psihologii au explicat comportamentul ei ca având la bază trauma absenței tatălui ei de lângă ea. Lipsa protecției paterne ar fi determinat-o să-i omoare pe bărbații din viața ei, de teamă să nu fie abandonată

Românca a fost condamnată la moarte, dar pentru că legea nu permitea execuția femeilor a primit închisoare pe viață. A murit, în urma unei hemoragii cerebrale, într-un ospiciu unde a fost internată după ce a fost diagnosticată cu schizofrenie. Decesul a fost înregistrat în 1960 când se presupune că avea 57 de ani.

image

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net