Cine sunt pensionarii care vor primi pensie dublă și cine sunt cei care nu vor beneficia de niciun ban. Noua legea a fost publicată în Monitorul Oficial

Legea Pensiilor a fost publicată în Monitorul Oficial. Unii dintre pensionari vor beneficia de o pensie dublă, iar alții nu vor primi niciun ban. 

Sunt pensionari cărora li se va lua din pensie / foto: Pixabay
Sunt pensionari cărora li se va lua din pensie / foto: Pixabay

Această lege intră în vigoare la 1 septembrie 2024 și aduce cu sine ajustări semnificative pentru pensionari.

Deși s-a promis eliminarea inechităților și recalcularea tuturor pensiilor, există cazuri în care unii pensionari nu vor obține majorări, în timp ce alții vor experimenta creșteri de până la 100%.

Un factor esențial care influențează diferențele constă în anii de muncă. Cei cu peste 25 de ani de contribuție vor beneficia de pensii mai substanțiale, în contrast cu cei care au lucrat mai puțini ani, inclusiv în condiții dificile, și riscă să nu observe îmbunătățiri semnificative ale pensiilor lor.

Unii pensionari vor primi bani mai puțini

Există și situații în care aproximativ 2 milioane din cei aproximativ 5 milioane de pensionari nu vor observa nicio creștere a pensiilor la recalculare conform noilor prevederi.

De asemenea, există cazuri precum cel prezentat de Newsweek în care un pensionar va primi o sumă mai mică la recalculare.

Un bărbat se plânge că, în ciuda faptului că în prezent primește o pensie de 3.817 lei, conform noii legi a pensiilor, recalcularea îi va reduce suma la 3.500 lei, o diminuare de 300 de lei.

Chiar și așa, Guvernul a decis ca acele pensii care vor scădea la recalculare să rămână la valoarea actuală ca un gest de bunăvoință.

În contrast, pensionarii care au lucrat o perioadă îndelungată, ideal peste 40 de ani, vor primi majorări semnificative la pensie conform autorităților, cu o creștere medie de aproximativ 40%. 

Ce pensie va lua un mecanic cu 36 de ani de muncă

Așadar, potrivit sursei menționate mai sus, un mecanic care a lucrat la salariul minim timp de 36 de ani și care în prezent primește o pensie de 1.125 de lei pe lună.

În ianuarie, va primi o indexare de 13,8%, ajungând la o pensie de 1.283 de lei lunar. La recalculare, cu puncte bonus pentru stabilitate acordate celor cu peste 25 de ani de muncă, pensia lui va crește de la 1.125 de lei la 2.340 de lei începând cu 1 septembrie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
image
actualitate.net
image
actualitate.net