Coaliția Protecția Animalelor, apel la autorități pentru deținerea responsabilă a câinilor, după noul incident din Lacul Morii!

Coaliția Protecția Animalelor a transmis un nou apel autorităților, pentru deținerea responsabilă a câinilor. Asta după ce, în Lacul Morii, a avut loc un nou incident grav, în care au fost implicați doi câini cu stăpân.

Câinii lăsați liberi pe străzi reprezintă un pericol pentru oameni (Foto: Arhiva personală)
Câinii lăsați liberi pe străzi reprezintă un pericol pentru oameni (Foto: Arhiva personală)

Doi câini cu stăpân din rase cu potențial agresiv au atacat, vineri, o femeie și un câine în aceeași zonă în care s-a petrecut tragedia de luna trecută, unde Ana Oroș Daraban și-a pierdut viața.

Încă un incident în care au fost implicați câini cu stăpân și nicio campanie de responsabilizare în 20 de ani

Organizațiile pentru protecția animalelor au solicitat implementarea urgentă a soluțiilor universal valabile pentru gestionarea populației de câini cu și fără stăpân, care includ campanii masive de deținere responsabilă și sterilizare a câinilor cu și fără stăpân.

Deși în toate accidentele din 2013 până azi aparent am avut de-a face cu câini cu stăpân, singurele măsuri luate au fost luate exclusiv împotriva câinilor fără stăpân. Nicio campanie oficială de reponsabilizare a deținătorilor de câini nu a fost făcută în ciuda solicitărilor, ci din contra, inițiativele organizațiilor au fost blocate de multe ori la nivel local și național.

Deși aceștia sunt sursa câinilor de pe străzi și a celor mai multe dintre accidente, raportul pe anul trecut dintr-un județ arătând că 90% din vaccinarile antirabic au fost administrate în urma mușcăturilor de câini cu stăpân, care arată totodată că erau nevaccinați la rândul lor. Totodată, raportul oficial arată că doar 15% dintre câinii înregistrați în RECS sunt sterilizați conform legii, majoritatea câinilor din România nefiind însă luați în evidență în acest registru”, se arată în comunicatul transmis presei.

Stăpânii de câini din România sunt iresponsabili, susține Coaliția Protecția Animalelor

Coaliția Protecția Animalelor susține că stăpânii de câini din România au lacune privind bunăstarea animală și deținerea responsabilă, sau dețin informații contradictorii legii. Reprezentanții Coaliției Protecția Animalelor au cerut intervenția ANSVSA, MAI, Prim Ministrului și Președintelui, pentru implementarea urgentă a:

  • Implementarea și susținerea publică urgentă a campaniilor cu mesaje de interes naționalprivind deținerea responsabilă: microcipare, sterilizare, interzicerea accesului neînsoțit pe domeniul public, bunăstare animală, pe toate canalele online și offline;
  • Modificarea urgentă a OUG 155 pentru subvenționarea sterilizării și microcipării gratuite, pentru a opri înmulțirea necontrolată și a putea depune eforturi pentru deținere responsabilă și oprirea cruzimii împotriva animalelor și a comerțului ilegal; avem dovada a 20 de ani și 750 milioane de euro că metoda eutanasierii nu funcționează și nu lasă fonduri pentru a gestiona și câinii cu stăpân;
  • Aplicarea permanentă a amenzilor pentru nerespectarea legilor de deținere responsabilă, prin facilitarea controalelor permanente și a sancțiunilor de către toate structurile MAI și ANSVSA. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
rsz transilvania   shutterstock 1694418106 jpg
restaurant jpg
masa de paste shutterstock jpg
1 mai comunism historia ra jpg
cal pitic coada uriasa sweetie cartea recordurilor jpg
ankur jain erika hammond nunta egipt instagram jpg
vreme furtuna png
pod india wikipedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net