Cine se face vinovat pentru decesul Anei Oroș, femeia sfâșiată de câini la Lacul Morii. Marius Marinescu, declarații dure: „Pușcărie de la 2 la 7 ani”

Moartea Anei Oroș, femeia care a fost sfâșiată de câini la Lacul Morii, în timp ce alerga, rămâne unul dintre cele mai negre evenimente din ultima perioadă. Marius Marinescu, președinte al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, a vorbit despre cine se face vinovat de tragedia din sectorul 6 al Capitalei. 

Ana Oroș a murit sfâșiată de câini
Ana Oroș a murit sfâșiată de câini

Tragedia morții Anei Oroș a lăsat multă durere în rândul cel care au cunoscut-o pe femeia care a murit sfârșiată de câini, dar și numeroase întrebări fără răspuns. Astfel de evenimente sunt greu de dus la capăt în ceea ce privește găsirea vinovaților și remedierea situației, însă Marius Marinescu, președintele Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului a vorbit despre cine se face vinovat în situația tragică de la Lacul Morii. 

Primarul Sectorului 6, pasibil de pușcărie

Marius Marinescu a povestit că trebuie să fie luate mai multe măsuri pentru ca lucrurile să se remedieze și astfel de tragedii să nu se mai întâmple niciodată. În primul rând, Primăria Sectorului 6 ar trebui, spune el, să gestioneze situația câinilor, dar și Poliția Animalelor și Autoritatea sanitar veterinară.

„Vreau să vorbim pe lege. Legea spune în felul următor: Orice animal abandonat pe domeniul public este proprietatea consiliului local teritorial (…) Sunt obligate UAT-urile să înființeze servicii de gestionare a câinilor comunitari și adăposturi.

Primăria Sectorului 1 ( în 2008 – n.r.) și-a înființat propriul serviciu de gestionare (…) Dacă a văzut Primăria Sectorului 6 că Primăria Capitalei nu face față în prinderea câinilor, trebuia să-și înființeze acest adăpost. Era obligația lor, în primul rând.

Citește și - Dezvăluirile duhovnicului femeii ucise de câini. De ce alerga victima prin acea zonă periculoasă

Ca să rezolvăm problema câinilor, pe lege, trebuie să funcționeze trei autorități, pentru stoparea înmulțirii, adică sterilizare, autoritatea sanitar- veterinară trebuie să-i sancționeze pe cei care nu vor să-și sterilizeze animalele. Apoi, s-a înființat Poliția Animalelor la nivel național, toate trei trebuie să acționeze, și în București și în țară, în toate județele (…)

Ucidere din culpă, legea spune clar: cei care nu au făcut prevenție, și aveau obligația asta, pușcărie de la doi la șapte ani. Sunt pasibili de pușcărie primarul Sectorului 6, cei de la Poliția Animalelor și cei de la Autoritatea sanitar veterinară că nu au făcut prevenție”, a  declarat Marius Marinescu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Ana Oros Daraban s-a născut la Baia Mare

Ana locuia în Bucureşti, însă s-a născut în Baia Mare. Era activist de mediu şi sportiv îndrăgostit de natură. Absolventă de medicină veterinară şi doctor în ştiinţe, femeia de 43 de ani lucra la Primăria Capitalei, la Direcţia de Mediu.

Sâmbătă dimineaţă, pe 21 ianuarie, femeia a ieşit să alerge aşa cum o făcea mereu. A făcut jogging pe un teren din zona Lacului Morii care se află la limita dintre sectorul 6 şi localitatea Chiajna. La un moment dat, Ana a fost atacată de o haită de maidanezi. Era la 300 de metri distanţă de cea mai apropiată locuinţă şi nimeni nu a mai putut face nimic pentru ea. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net