Copil născut la Kiev şi botezat la o biserică din comuna Costișa, județul Neamţ

#Război Ucraina-Rusia

Momente speciale, zilele trecute, la biserica din comuna Costişa (Neamţ)! Un copil ai cărui părinţi au fugit din Ucraina din pricina razboiului a fost botezat. Naşe au fost cele trei fiice ale unei consiliere locale, care i-a oferit adăpost tinerei familii.

Ileana Grigoraş, alături de cele trei fiice, naşe ale micuţului creştinat la Costişa. Foto: Facebook
Ileana Grigoraş, alături de cele trei fiice, naşe ale micuţului creştinat la Costişa. Foto: Facebook

Au plecat din calea invadatorilor ruşi! Doi soţi din Kiev au luat decizia să se refugieze în România, împreună cu băieţelul lor, chiar înainte de a se institui Legea marţială, care interzicea plecarea bărbaţilor din ţară. Tatăl este de profesie jurist, iar mama, asistentă medicală, e şi sportivă, practicând gimnastica.

Familia ucraineană a ajuns în Vama Siret, iar soarta avea să le-o scoată în cale pe Ileana Grigoraş, consilier local în comuna Costişa (Neamţ). Impresionată de dramele celor care au lăsat în urmă urgia conflictului, femeia a decis să se implice.

Micuţul Aslan a fost îmbrăcat în culorile steagului ucrainean

Am mers în Vama Siret şi acolo am făcut tot posibilul să iau acasă cel puţin o familie“, a povestit, pentru Adevarul.ro, Ileana Grigoraş. 

Aşa se face că la Costişa au ajuns, pe 2 martie, Eldar, de 32 de ani, Elizaveta, de 22 de ani, şi copilul lor, Aslan, de 1 an şi 4 luni. Părinţii nu se vor stabili în România, intenţia lor fiind să ajungă în Portugalia.

În timpul unei discuţii cu familia ucraineană, Vasile, soţul meu, a propus: «Când veţi face al doilea copil, noi îl botezăm!» A doua zi, ei au zis: «Dacă doriţi, îl puteţi boteza pe Aslan. Nu este botezat şi ne-ar face mare plăcere, dată fiind situaţia prin care trecem». Asta a fost!“, povesteşte Ileana Grigoraş. 

Şi lumânările au fost împodobite în culorile drapelului ucrainean
Şi lumânările au fost împodobite în culorile drapelului ucrainean

Slujba a fost oficiată, pe 6 martie, de Constantin Iftimia, paroh, şi Bogdan Frăsilă, protopopul Protopopiatului Roznov. Naşele micuţului au fost fiicele familiei Grigoraş: Raluca, Eliza Vasilica şi Ştefania.

Hainele în care a fost îmbrăcat copilul după botez au fost în culorile de pe steagul naţional al Ucrainei, galben şi albastru, la fel fiind împodobite şi lumânările de botez.

 „Să ne rugăm pentru această familie şi pentru acest popor greu încercat! Vă mulţumim tuturor pentru gândurile bune!“, a postat, pe contul de Facebook, după botez, Ileana Grigoraş. Gestul familiei nu a rămas fără ecou, fiind apreciat de numeroşi utilizatori ai reţelei sociale.

O refugiată a devenit mamă la Maternitatea Botoșani

Emoționant! O refugiată din țara vecină a născut, chiar de Ziua Femeii, la Maternitatea Botoșani. Tânăra de 34 de ani a adus pe lume un copilaș în greutate de 2,850 kilograme. Potrivit medicilor, el a primit nota 8 la naștere.

Atât pruncul, cât și mama au o stare bună de sănătate, arată botosaninews.ro. Bebelușul s-a născut prematur, după ce femeia începuse să aibă dureri cu câteva zile înainte. Ea venise cu mașina din Ucraina, iar stresul și oboseala călătoriei au declanșat nașterea înainte de termen.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net