Copilul de 15 ani, suspect în incendiul de la Constanţa, arestat la domiciliu

Ultima actualizare:

Andrei, băiatul de 15 ani care este suspectat în cazul incendiului de la Constanţa, a fost arestat la domiciuliu pentru 30 de zile. Asta deşi procurorii au cerut ca minorul să fie arestat preventiv.

Unul dintre suspecţii de la Constanţa este un băiat de 15 ani foto: captură video
Unul dintre suspecţii de la Constanţa este un băiat de 15 ani foto: captură video

Reţinut vineri seara (17 decembrie), de către procurori, Andrei a fost dus în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa.  Procurorii au solicitat arestarea preventivă a minorului, însă instanţa a decis arestarea la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, notează adevarul.ro. Măsura poate fi contestată în 48 de ore.

Cei doi suspecţi, identificaţi aproape imediat

Oamenii legii au reuşit să îi identifice pe cei doi suspecţi în cazul incediului care a izbucnit la un bloc din Constanţa chiar în ziua incidentului, joi, 16 decembrie. Ei au stabilit că principalii suspecţi sunt doi minori, unul de 13, altul de 15 ani.

„În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reţinut, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului”, a transmis IPJ Constanţa.

Cum a pornit incendiul de la blocul din Constanţa

În data de 16 decembrie, un incendiu a cuprins un complex residential, cu cinci scări de bloc şi aproximativ 150 de apartamente. 250 de oameni au fost evacuaţi, dintre care 70 erau copii. Majoritatea persoanelor au fost evacuate de salvatori cu ajutorul autoscărilor, mulţi locatari fiind adăpostiţi pe terasa blocului. Incendiul a pornit de la demisolul blocului, iar 36 de maşini au fost afectate.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere, două persoane sunt văzute mergând la demisolul imobilului, Atunci, explodează prima mașină. Apoi, la câteva secunde, aproape toate mașinile din parcare iau foc. Potrivit martorilor, exploziile au fost atât de puternice, încât s-au auzit în tot cartierul.

Mărturiile locatarilor: "Am pierdut totul"

Locatarii blocului incendiat au povestit că nu au avut timp să îşi ia nimic cu ei în momentul izbucnirii incendiului.  „Am pierdut totul: şi casa, şi maşina”, a declarat o femeie.

„Am ieşit în chiloţi, cu un bidon cu apă în mână. Ardea o maşină în parcarea subterană, apoi, într-o secundă focul s-a extins brusc. Soţia mea a alertat vecinii. A început să bată la uşi şi să-i trezească”, a mai spus tatăl a patru copii.

O victimă a incendiului, intubată

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Constanţa anunţa că, în urma incendiului, nouă pacienţi (doi copii şi şapte adulţi) au fost aduşi pentru îngrijiri medicale.

„Un singur pacient a fost preluat pe codul roşu, fiind urgenţă majoră, cu arsuri de căi aeriene superioare şi arsuri de gradul II pe 7% din suprafaţa corporală. Acesta a rămas internat la Chirurgie Plastică/Terapie Intensivă. Este intubat, dar starea sa e stabilă”, transmit medicii. Celelalte opt persoane au fost externate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net