Coronavirus în România, 21 ianuarie 2022. Cel mai grav bilanţ de la începutul pandemiei

#Coronavirus 21 ianuarie 2022

Bilan╚Ť alarmant anun╚Ťat de autorit─â╚Ťi. P├ón─â vineri, la ora 10:00, s-au ├«nregistrat peste 19.000 de cazuri noi de COVID-19, cel mai grav bilan┼ú de la ├«nceputul pandemiei. Au fost raportate 49 de decese. Inciden┼úa cazurilor ├«n Bucure┼čti a crescut la 8,03, de la 7.15, ├«n urm─â cu o zi.

covid spital giurgiu id183379 inquam photos octav ganea jpeg
Foto: inquam photos

ÔÇŁConform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 21 ianuarie 2022, ora 10.00, ├«n intervalul de 24 de ore, au fost ├«nregistrate 19.649 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 49 de decese. Nu sunt raportate decese anterioare. Vom detalia datele ├«n buletinul informativ de la ora 13.00..ÔÇŁ, transmite Grupul de Comunicare Strategic─â.

Coronavirus Rom├ónia, 21 ianuarie: Doza booster cre┼čte protec┼úia ├«n fa┼úa Omicron cu 60%

├Än condi┼úiile ├«n care studiile arat─â c─â varianta Omicron este dominant─â ├«n marile ora┼če din Rom├ónia, cu o medie de 79%, medicul Valeriu Gheorghi┼ú─â a declarat c─â, ├«n cazul persoanelor vaccinate cu doza booster, protec┼úia fa┼ú─â de infectarea cu noua tulpin─â cre┼čte cu 60%. Procentul este de  90% fa┼ú─â de formele severe care impun spitalizare ┼či de decese.

ÔÇ×Dup─â administrarea dozei booster, protec┼úia fa┼ú─â de infec┼úie cre┼čte la 60% iar fa┼ú─â de formele severe care necesit─â spitalizare ┼či de decese cre┼čte la 90% ├«n primele dou─â luni de la administrarea dozei de booster ┼či are o tendin┼ú─â u┼čoar─â de sc─âdere dup─â trei luni de la administrarea dozei de boosterÔÇŁ, a declarat medicul Valeriu Gheorghi┼ú─â.

Coronavirus Rom├ónia, 21 ianuarie: Ce trebuie s─â ┼čtii despre m─â┼čtile FFP2

Rom├ónii trebuie s─â poarte, din 8 ianuarie, ├«n spa┼úiile publice, ├«nchise sau deschise, doar m─â┼čti medicinale sau FFP2. Dac─â m─â┼čtile simple, chirurgicale, nu pot fi reutilizate, m─â┼čtile FFP2 nu trebuie aruncate neap─ârat dup─â o purtare. Trebuie ├«ns─â s─â nu o speli ┼či s─â fii atent la cum arat─â masca, dac─â nu st─â fix─â, dac─â are urme de machiaj sau transpira┼úie.

ÔÇ×Po╚Ťi reutiliza masca FFP2, dar f─âr─â s─â o speli. ╚śi nu exist─â o regul─â strict─â a num─ârului de utiliz─âri, mai important este s─â ╚Ťii eviden╚Ťa locurilor unde ai folosit-o. Una e s─â o por╚Ťi pe strad─â, ╚Öi alta e ├«ntr-un spital, unde concentra╚Ťia de virusuri e mult mai mare. Dac─â ├«n primul caz po╚Ťi folosi aceea╚Öi masc─â timp de o s─âpt─âm├ón─â, ├«n al doilea caz e bine s─â o arunci la finalul zileiÔÇŁ, a explicat dr. Cassandra Pierre, medic de boli infec╚Ťioase ╚Öi director medical la Boston Medical Center, conform health.com.

M─â┼čtile de tip FFP2, care se g─âsesc sub denumirea NK95, N95 sau KF94, au o eficien╚Ť─â de 94-95%. Ele 5 straturi de protec╚Ťie, nu se lipesc de nas ╚Öi buze ┼či nu se umezesc u┼čor. Pre╚Ťul unei m─â┼čti FFP2 porne┼čte de la 2 lei ╚Öi ajunge la 10-15 lei.

 Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!     

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
00032 jpg
Pensionari din România jpg
irina fodor asia express jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg