Coronavirus pentru 20 aprilie. Peste 1.000 de cazuri în ultimele 24 de ore

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Click! îți oferă zilnic situația actualizată a cazurilor de COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Ministerul Sănătății anunță zilnic, la ora 13.00, numărul de cazuri înregistrate pe teritoriul României.

Bilanț Covid-19 pentru 20 aprilie
Bilanț Covid-19 pentru 20 aprilie

În ultimele 24 de ore, 1.107 de cazuri au fost raportate de către oficialități cu privire la evoluția pandemiei de Sars-Cov-2 pe teritoriul României, cu 417 mai puține cazuri față de ziua anterioară.

Numărul de cazuri, în creștere

131 din cazuri înregistrate sunt ale unor pacienți ce s-au reinfectat într-o perioadă mai mare de 90 de zile.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 116 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile de profil specializate, numărul de persoane infectate cu COVID-19 este de  1.439, cu 115 mai puține față de ziua anterioară. La terapie intensivă, 233 de persoane sunt internate, cu 5 mai multe față de ziua anterioară. Din totalul de 233 de pacienți la ATI, 198 sunt nevaccinați.

De la începutul pandemiei și până acum, 65.384 de persoane au fost decedat ca urmare a infecției cu Sars-Cov-2.

În intervalul de referință 19.04 - 20.04, 18 de decese au fost înregistrate la nivel național ca urmare a infectării cu Sars-Cov-2. Dintre care, 13 ai unor pacienți de sex masculin și 5 de sex feminin.

Din totalul de 18 pacienți decedați, 13 au fost nevaccinați și 5 vaccinați, unul dintre aceștia cu schemă incompletă. Pacienții ce au decedat și erau vaccinați prezenta comorbidități.

Situația în Shanghai, din ce în ce mai gravă

Cel mai populat oraș al Chinei se află în lockdown de câteva săptămâni. Aproximativ 25 de milioane de persoane sunt obligate să stea în case, din cauza măsurilor folosite pentru a stopa răspândirea virusului Sars-CoV-2.

Cei care sunt testați pozitiv sunt luați și duși în centre de carantinare pentru o perioadă necunoscută. Situația tensionată a creat multă indignare în întreaga lume. Restricțiile impuse de autorități sunt considerate mult prea dure și abuzive.

În tot acest peisaj distopic, tensiunea dintre oameni atinge cote alarmante. Au apărut tot mai multe diviziuni între generații, localnici și străini și, bineînțeles, între persoanele testate negativ de Covid-19 și cele testate pozitiv.

În timp ce cetățenii chinezi sunt forțați să stea în case, guvernul comunist își îndeamnă poporul să apeleze la renunțarea și controlarea „dorințelor sufletești de libertate”. Din cauza cenzurii din China, imaginile nu au putut fi verificate de instituțiile independente de presă. 

Majoritatea locuitorilor trăiesc în blocuri cu apartamente. Chiar dacă au ajuns să depindă unul de altul pentru schimburi de bunuri și achiziții comune, există și momente pline de frustrare unde caracterul hâd își face apariția.

În alte cartiere din Shanghai, situația a escaladat și mai mult, iar în anumite zone au izbucnit revolte. Înregistrările ce au ajuns pe Twitter arată mai multe grupuri de oameni ce strigau lozinci și au încolțit medicii chinezi echipați cu combinezoane, înainte de a jefui un supermarket. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net