Coșmarul de pe Centura Capitalei se mai reduce? Pasajul Domnești va fi inaugurat vineri

Coșmarul trăit, zilnic, de șoferii care tranzitează partea sudică a Capitalei, pe șoseaua de centură, ar putea fi redus după deschiderea pasajului Domnești. În acest loc, din cauza unei intersecții cu trafic intens, cozile de pe centură ajung, zi de zi, să fie de kilometri întregi și cu un tip de așteptare de până la o oră!

Un pasaj similar va fi inaugurat în zona Berceni, în 2023

Pasajul suprateran de la Domnești de pe centura Capitalei - unde lucrările au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje - va fi inaugurat, la sfârșitul acestei săptămâni, transmite Adevărul.

Pasajul de la Domnești este primul de tip giratoriu suspendat care va fi deschis pe centura Capitalei. Săptămâna trecută, pe lângă marcaje și semnalizare, s-au făcut și lucrările de iluminat, iar pentru prima dată pasajul a fost iluminat noaptea. Conform secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu, sistemul de iluminat public este dotat cu telegestiune, permițând astfel reglarea intensității luminii în funcție de trafic și lămpi LED, care vor consuma în total maximum 22 kWh.

Noul pasaj va ajuta câteva zeci de mii de persoane care s-au mutat în ultimii ani atât în Prelungirea Ghencea, cât şi în localităţile din jurul Capitalei, precum Domnești sau Clinceni. În plus, cei care vor circula pe Centura Capitalei nu vor mai avea de așteptat în intersecția cu Prelungirea Ghencea.

În fine, șoferii care vin dinspre Domnești spre Capitală nu vor mai avea surpriza să prindă bariera pusă la intersecția cu linia ferată. Reamintim că primele lucrări la pasajul de la Domnești au început în 2018 în baza unei autorizații de construire parțiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive. 

Vineri, 11 noiembrie a fost convocată Comisia de Recepție la terminarea lucrărilor. Este cel de-al doilea proiect finalizat, în ultimile 12 luni, care are ca scop descongestionarea traficului de pe Centura București, după cel de la Mogoșoaia. Anul viitor trebuie să fie finalizate lucrările și la celelalte două pasaje de la Oltenița și Berceni, astfel încât traficul pe centura actuală a capitalei să se desfășoare decent până la finalizarea integrală a A0”, se arată pe pagina Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere .

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net