Crimele de la Caracal. Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a omorât intenționat pe Alexandra și Luiza. Detaliile ororilor

Ultima actualizare:
Luiza Melencu a dispărut în luna aprilie, în Caracal
Luiza Melencu a dispărut în luna aprilie, în Caracal

A recunoscut crimele de la Caracal! Gheorghe Dincă, mecanicul de 66 de ani care le-a răpit pe Luiza Melencu (18 ani, dispărută pe 14 aprilie) și pe Alexandra Măceșanu (15 ani, sechestrată pe 24 iulie), şi-a schimbat radical declaraţiile date în faţa anchetatorilor. La audierile din ultimele zile, Dincă a recunoscut că le-a omorât intenţionat pe puștoaice.

Răsturnare de situație! În cazul lui Gheorghe Dincă, aflat după gratii de 127 de zile, procurorii vor schimba încadrarea juridică a faptei, din lovituri cauzatoare de moarte în omor calificat. Mecanicul de 66 de ani a recunoscut zilele trecute, în faţa anchetatorilor, că timp de cinci luni a minţit când a spus că Alexandra Măceşanu a murit accidental, după ce a lovit-o cu pumnul în momentul în care a prins-o discutând cu un operator 112. Fata a fost omorâtă intenţionat de Dincă, într-un acces de furie, după ce, pe 25 iulie, puștoaica reuşise să pună mâna pe telefon. Criminalul a mărturisit că şi ”prima fată” a avut parte de aceeaşi soartă. Luiza Melencu a fost ucisă în bătaie, într-o criză de nervi a ucigaşului, fiindcă eleva insista să fie lăsată să plece. Criminalul le-a mărturisit anchetatorilor că ar fi vrut s-o mai ţină sechestrată, deşi tânăra fusese deja violată în mod repetat, atât de către el, cât şi de complicele Ştefan Risipiceanu, bărbatul arestat miercuri.

Alexandra Măceşanu ar fi împlinit 16 ani pe 15 septembrie
Alexandra Măceşanu ar fi împlinit 16 ani pe 15 septembrie

Procurorii îl pot acuza acum pe Gheorghe Dincă de omor calificat prin cruzimi, o faptă mult mai gravă, pentru care Codul Penal prevede închisoare pe viaţă, scrie adevarul.ro. Până acum, din lipsă de probe, încadrarea juridică era pentru lovituri cauzatoare de moarte, iar pedeapsa pentru acest gen de faptă este între 6 şi 12 ani de închisoare. Pentru celelalte fapte de care este acuzat cel poreclit Popicu (viol, lipsire de libertate şi profanare de cadavre), pedepsele sunt de până la 12 ani de închisoare. În România, pedepsele nu se cumulează. La finalul procesului, rămâne în vigoare pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă o fracţie din celelalte, astfel că Dincă avea toate şansele să fie condamnat la cel mult 15 ani de închisoare. Pentru că este vârstnic şi are peste 60 de ani, Gheorghe Dincă ar fi putut ieşi din penitenciar după ce executa cel puţin trei pătrimi din pedeapsă.

Ștefan Risipiceanu, complicele lui Dincă, a fost dat de gol de probele biologice de pe saltea
Ștefan Risipiceanu, complicele lui Dincă, a fost dat de gol de probele biologice de pe saltea

Ștefan Risipiceanu i-a cerut voie monstrului s-o violeze pe Luiza

Ştefan Risipiceanu (46 de ani), “Sluga lui Dincă”, așa cum îi spuneau vecinii pentru că era folosit pentru muncile zilnice în gospodărie , a fost reţinut după cinci luni de la izbucnirea scandalului Caracal, iar procurorii susţin că l-au monitorizat permanent. Bănuielile că Fane ar şti mult mai mult decât spune au fost întărite de rezultatele probelor biologice.


    Luiza Melencu a dispărut în luna aprilie, în CaracalFoto: Arhiva personală
Luiza Melencu a dispărut în luna aprilie, în CaracalFoto: Arhiva personală

Concret, pe salteaua din camera ororilor, s-au găsit mai multe probe care-l acuză pe Risipiceanu: salivă şi spermă. Actul de viol s-a petrecut cu acordul lui Dincă, potrivit anchetatorilor, care au adăugat că ambii au violat-o pe fată în camera ororilor. “Când a fost pus în faţa probelor, Ştefan Risipiceanu a recunoscut că a violat-o pe Luiza Melencu, dar a susţinut că după aceea a plecat şi că nu ştie ce s-a întâmplat cu fata”, au declarat surse din anchetă.

Citește și:

Crimele de la Caracal. Mama Luizei Melencu, invitată la Palatul Cotroceni

Crimele din Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă după ce a găsit-o pe Alexandra vorbind la 112. Poliţia ar fi avut timp să intervină

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
image
actualitate.net
image
actualitate.net