Cum arată secția care a ars la Matei Balș, după un an de la incendiu. Sunt imagini greu de privit!

Mâine se împlinește fix un an de la tragedia care a avut loc la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș, acolo unde a luat foc o întreagă secție ATI și au murit 16 pacienți Covid. Codin Maticiuc lansează o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta la renovarea secției care încă este închisă. Și acum, la 12 luni de la tragedie, dincolo de ușile ferecate, ni se dezvăluie imagini de coșmar. 

image

Pereți negri. Ziduri arse. Geamuri sparte. Totul a fost distrus și mistuit în flăcări. Iar imaginile sunt greu de privit, căci aici au murit arși de vii oameni neajutorați, care nu au avut nici o șansă să supraviețuiască. A fost iadul pe pământ!

image

Codin Maticiuc a vizitat secția ATI și a prezentat într-un video imagini care-ți fac pielea de găină. El a stat de vorbă și cu medicii care l-au condus dintr-un salon în altul și i-au povestit despre tragedia care a șocat o țară întreagă. 

Secția ATI a spitalului Matei Balș poate fi renovată, spune Codin Maticiuc, deoarece unitatea medicală are bani. Însă, foarte greu este procesul prin care poate se intra în posesia acestor bani - din cauza birocrației.

image

Prin urmare, ca să nu se mai piardă timpul, Maticiuc lansează o campanie de strângere de fonduri prin care spitalul să poată renova cât mai repede secția. 

image

Medicii care l-au însoțit prin saloanele morții și-au adus aminte de una dintre femeile decedate. Se pare că ea a ieșit din salonul cuprins de flăcări dar, din cauza fumului gros de pe hol, în loc să se îndrepte spre ușă și să se salveze, ea a fugit în sens opus. 

Cadrele medicale au mai spus că mulți dintre oamenii care au murit ar fi putut să se salveze dacă ar fi sărit pe geam. Secția ATI se află la parterul clădirii. Însă cei mai mulți dintre pacineți se aflau conectați la aparate și butelii de oxigen. iarcei care ar fi putut să fugă din calea flăcărilor nu au făcut-o din cauza șocului suferit. Nu au mai avut reacție. 

image

Codin Maticiuc a intrat și în salonul unde a izbucnit incendiul, iar imaginile sunt cutremurătoare. Totul a fost trecut prin foc: pereți, tava și podea, caloriferul negru tăciune, ui și geamuri. Tencuiala este rasă până la cărămidă. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net