Cum se circulă pe Transfăgărășan după ce șoseaua a fost blocată de o alunecare de teren de mari proporții

Ultima actualizare:

Atenție șoferi! Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan a fost reluată alternativ, pe un sens, vineri dimineaţă, după ce, în urmă cu o zi, traficul a fost întrerupt, din cauza căderilor de pietre şi aluviuni de pe versanţi. Mai mult de o sută de maşini au fost blocate în zonă joi după o aluncare de teren care a umplut șoseaua de pietre, pământ și copaci. 

Transfăgărășanul blocat de pietre, lemne și copaci
Drumarii au eliberat Transfăgărășanul dar se circulă doar pe un sens. Foto: Meteoplus

Traficul a fost blocat, joi, pe Transfăgărăşan din cauza căderilor de pietre şi aluviuni de pe versanţi.”În judeţul Argeş, pe DN 7C Transfăgărăşan, tronson kilometric 56 - 63, precipitaţiile abundente recente au produs căderi masive de pietre de pe versanţi”, avertiza joi Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române într-un comunicat preluat de news.ro

Precizări ale centrului INFOTRAFIC 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat vineri că circulaţia rutieră a fost reluată alternativ, pe un sens, pe DN 7C (Transfăgărăşan), pe tronsonul kilometric 56+700 de metri (loc. Arefu, jud. Argeş) – 116+800 de metri (Bâlea, jud. Sibiu). 

În același timp continuă lucrările de curăţare a drumului în localitatea Arefu, judeţul Argeş. Zona s-a aflat sub avertizare cod portocaliu de vreme rea care a expirat la ora 2, în această noapte. 

Mașinile blocate pe Transfăgărășan
100 de mașini au fost blocate joi pe Transfăgărășan. Captură antena3.ro

100 de mașini blocate 24 de ore pe Transfăgărășan

 Conform informațiilor furnizate de ISU Argeș, mai mult de o sută de maşini au fost blocate în zonă. Pentru deblocarea drumului, echipajele de la CNAIR, filiala locală au intervenit pentru degajarea carosabilului, astfel încât maşinile să poată pleca. Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, a anunţat că drumul rămâne închis până vineri dimineaţă.  

În ultimele 24 de ore, în zonă au acționat în afară de drumari, 5 echipaje ISU Argeş şi 8 echipaje de poliţie. Un echipaj SMURD a acordat îngrijiri unei persoane care circula cu motocicleta şi care a fost rănită de o piatră.”Persoana rănită, o femeie de cetăţenie poloneză, a primit îngrijiri de la echipajul SMURD şi a ales să îşi continue drumul fără a merge la spital. A fost rănită uşor”, a mai precizat prefectul.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net