Cum va fi vremea de Crăciun? Unde va ninge de sărbători

Ultima actualizare:

Click! îți spune unde va ninge de Crăciun, dar și cum va fi vremea de sărbători. În unele regiuni va fi ger puternic. Pe alocuri se va semnala ceață, asociată cu depuneri de chiciură.

Cum va fi vremea de Crăciun? Unde va ninge de sărbători
Cum va fi vremea de Crăciun? Unde va ninge de sărbători

Vremea Crăciun 2022! Condițiile meteo la început de săptămână

Luni, 19 decembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea este mai rece decât în mod normal pentru această perioadă.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul şi sud-vestul teritoriului, dar probabilitatea pentru precipitaţii, mai ales ninsori slabe, va fi mai ridicată în zonele montane aferente. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la altitudini mari, precum şi în sudul Banatului.

Temperaturile maxime se vor încadra între minus 2 şi 5 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse, între minus 13 şi 0 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, până în jurul a minus 17 grade Celsius. Pe alocuri se va forma ceaţă asociată cu depunere de chiciură, conform Adevărul.

Vremea în București

Potrivit ANM, în București, vremea va fi rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul a 2 grade Celesius, iar cea minimă va avea valori cuprinse între minus 8 și minus 5 grade Celsius.

Deși de marți, 20 decembrie, începe să se încălzească ușor, valul de aer polar va mai persista câteva zile, conform sursei citate.

Cum va fi vremea de Crăciun

Meteorologii spun că vom avea temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă care nu vor favoriza depunerea stratului de zăpadă. De Crăciun, la munte vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Pentru Crăciun, din estimările pe care le avem la această dată, ne așteptăm la o vreme mai caldă decât în mod obișnuit. Dacă valorile termice specifice acestei perioade sunt cuprinse între -3 grade în estul Transilvaniei, 6 grade pe litoral, ne așteptăm la valori termice cu 2-3, poate chiar 4 grade mai ridicate decât zilele acestea la nivelul întregii țări.

În ceea ce privește precipitațiile, ne așteptăm doar în jumătatea de nord a teritoriului, izolat la precipitații mixte, iar în restul teritoriului să avem parte în dimineți și nopți de ceață”, a declarat meteorologul Iris Răducanu, conform europafm.ro.  

Ce spune ANM?

Meteorologii anunță că de Crăciun, la munte, temperaturile vor fi mai ridicate decât media acestei perioade. Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane, conform ANM.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net