Curs valutar pentru 1 martie 2022. Cotația principalelor monede în prima zi a lunii

Ultima actualizare:

Click! îți prezintă cotația principalelor valute de pe piață, euro, dolar american, liră sterlină, franc elvețian, pentru data de 1 martie. Cele mai importante monede au înregistrat creșteri în cea de-a șasea zi a războiului din Ucraina.

curs valutar png

Banca Națională a României publică pe site-ul oficial cursul de referință al monedelor străine, în fiecare zi, de luni până vineri, imediat după ședința de la ora 13.00.

Până la acea oră sunt valabile cotațiile zilei precedente. În zilele de sâmbătă și duminică, toate tranzacțiile se fac la valorile stabilite în şedinţa de vineri.

Curs valutar, 1 martie 2022, pentru euro

Moneda europeană a înregistrat, marți, o creștere ușoară pentru a doua zi consecutiv, fiind cotată la 4.9487 lei, față de luni, când s-a tranzacționat cu 4.9480 lei.

Curs valutar, 1 martie 2022, pentru dolar

Dolarul american a înregistrat marți, 1 martie, o ușoară creștere, după o zi de scădere, ajungând la valoarea de 4.4256 lei. Luni, în ultima zi a lunii februarie, moneda americană fusese cotată la 4.4218 lei.

Curs valutar, 1 martie 2022, pentru francul elveţian

Și francul elveţian a înregistrat, marți, o creștere, pentru a doua zi la rând, fiind cotat de BNR la 4.8099 lei, față de 4.7957 lei, cu cât s-a tranzacționat luni. Moneda din Elveția a intrat în tranzacțiile românilor în urmă cu 10 ani, pentru credite imobiliare. 

Cotația pentru un gram de aur 1 martie

Fluctuația continuă pentru gramul de aur, în contextul războiului din Ucraina. Gramul de aur s-a vândut, marți, cu 273.5839 lei, în creștere față de luni, când a fost cotat la 270.7414 lei lei. Joi, 24 februarie, un gram de aur a fost cotat de BNR la 280.2920 lei, cea mai mare valoare din august 2021 încoace, aceasta fiind pusă în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina. Cu doar o zi înainte, un gram de aur a fost cotat la 265.4617 lei.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
buster jpg
bani jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net