Din 9 martie, fără mască de protecție în școli. Cum se vor desfășura cursurile

În Educație, ridicarea stării de alertă înseamnă revenirea totală la Legea nr.1/2011: fără cursuri online și fără obligativitatea purtării măștii de protecție. Fac excepție studenții, care au primit o marjă de tranziție, în funcție de deciziile universităților.  

religia in scoli jpeg

„Ridicarea stării de alertă înseamnă, în educație, revenirea totală la starea de dinainte de Legea 55 și întoarcerea strictă la prevederile Legii educației nr 1/2011. Adică se anulează atât toate restricțiile, cât și toate facilitățile. Însă, în calitate de ministru al Educației, recomand purtarea măștii de protecție în spații închise (în școli, grădinițe și universități), chiar dacă nu va exista obligativitatea pentru masca de protecție. Recomand, de asemenea, respectarea riguroasă a regulilor de igienă”, spunea, luni seară, ministrul Sorin Cîmpeanu.

Concret, nu vor mai fi posibile predarea și examinarea online, așa cum s-a procedat cât timp a fost în vigoare Legea 55. Și nici purtarea măștii de protecție nu va mai fi obligatorie, aceasta rămânând la stadiul de „recomandare”.

Studenții au dreptul la o perioadă de tranziție

Astăzi, Ministerul Educației a revenit asupra deciziei care îi viza pe studenți, după ce Asociația Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a arătat că legislația permite o perioadă de tranziție în cadrul căreia universitățile să continue să predea online.

Ministrul Sorin Cîmpeanu emis o Notă conform căreia, „începând cu 09.03.2022, instituțiile de învățământ superior vor reveni la activități didactice cu prezență fizică. În situația în care acest fapt nu este posibil imediat, în vederea asigurării calității actului educațional, în funcție de specificul activităților desfășurate și în raport cu contextul actual (cazările studenților în căminele studențești, reconfigurarea orarelor etc), universitățile pot decide, în baza autonomiei universitare garantate de Constituția României, cu asumarea răspunderii publice, prin hotărâri ale Senatului universitar, o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică, având obligativitatea recuperării activităților didactice până la sfârșitul semestrului al II lea.”

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Corina Cusa jfif
image
image
image
image
image
image
test iluzie1 jpg
furtuna fulgere meteo vreme FOTO Shutterstock
teste pentru stewardese jpeg
Palatul Parlamentului Casa Poporului FOTO Shutterstock
5 lidia fecioru jpg jpeg
dealul  Filopappou atena jpg
sabina poppaea imparatul nero jpg
stat scaun adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net