Drama omului cu cântarul!

Poveste tristă în oraşul de pe Bega! Avram Popa, omul în faţa căruia mulţi timişoreni s-au oprit adesea pentru a se cântări, se confruntă cu mari probleme, scrie adevarul.ro. Bătrânul care se află mereu în Piaţa Victoriei a povestit că a fost bătut de câţiva vecini, care vor să-i ia locuinţa.

El e Avram Popa, personajul  blând din inima oraşului
El e Avram Popa, personajul blând din inima oraşului

Avram Popa şi cântarul său fac parte din peisajul timişorean de mai bine de 20 de ani. Toată lumea îl ştie pe bărbatul de 74 de ani aciuat în Piaţa Victoriei, fie arşiţă, fie ploaie, fie ger. Bătrânul stă mereu în acelaşi loc, lângă magazinul de pantofi din apropierea Cinematografului Timiş, e blând şi nu deranjează pe nimeni. Avram Popa nu cerşeşte, ci câştigă un bănuţ de la cei care vor să se cântărească. Un leu costă ca să afli câte kilograme ai, dar trecătorii îi lasă cât cred de cuviinţă. Oamenii îl admiră şi pentru faptul că este înconjurat mereu de porumbei, cărora le poartă de grijă.

Zilele trecute, bătrânul a apărut în centrul oraşului cu faţa tumefiată şi a dezvăluit că a fost bătut crunt. El deţine un apartament cu o cameră şi a povestit că a fost agresat de vecini. Aceştia ar încerca să-l alunge fiindcă ar vrea să pună mâna pe locuinţă, situată destul de aproape de centrul oraşului, pe malul Begăi.

Pensionarul a refuzat  să fie transportat la spital
Pensionarul a refuzat să fie transportat la spital

«Nu vrea să discute cu nimeni»

Despre drama omului cu cântarul a aflat şi activistul civic Ştefan Cojocnean, campion la sporturi extreme. Revoltat, bărbatul a sunat imediat la Poliţie şi la Salvare. “Nu l-am văzut niciodată nervos pe acest om”, spune Ştefan Cojocnean. “Stă acolo, an de an, cu cântarul. M-a anunţat cineva că a fost maltratat, aşa că m-am dus să văd ce s-a întâmplat. Mi-a mărturisit că l-au bătut vecinii, care vor să-i ia locuinţa. Am sunat imediat la 112”, îşi aminteşte sportivul.

Din păcate, Avram Popa s-a-nfrăţit de mulţi ani cu singurătatea, aşa că nu mai are încredere în nimeni, nici măcar în medicii care au ajuns lângă el pentru a-i acorda primul ajutor. “Le-a relatat şi poliţiştilor ce i s-a întâmplat, dar a refuzat să plece cu ambulanţa. Doctorii au intenţionat să-l ducă la spital, pentru mai multe investigaţii. Abia l-am convins să intre în ambulanţă, dar a refuzat spitalizarea. Poliţiştii au promis o anchetă, dar el nu are încredere în autorităţi. Pur şi simplu, nu vrea să discute cu nimeni. Dar e hotărât: nu va pleca din casă”, adaugă Ştefan Cojocnean. Suflet mare, sportivul a decis să caute un avocat care să-l apere pe bătrânul din Piaţa Victoriei.

Click! spune

Avram Popa a lucrat la mai multe întreprinderi din Timişoara, printre care şi celebra fabrică de încălţăminte Guban. El s-a ales cu o pensie ridicolă, de numai 400 de lei. Deşi e tată a doi copii, aceştia nu s-au interesat niciodată de soarta sa. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net