Drumul superb din România care eclipsează Transalpina! E mult mai ușor de parcurs și are peisaje de poveste

Drumul Babelor sau Transbucegi este o rută spectaculoasă de acces către munții Bucegi, cu serpentine și priveliști uimitoare, care vrăjesc orice turist dornic de aventură. Parcurgerea sa reprezintă o experiență memorabilă în sine. 

Transbucegi / Sursă foto: munteanubogdan.com
Transbucegi / Sursă foto: munteanubogdan.com

Transbucegi, pornește din Sinaia și ajunge până la Babele

Transbucegi este un drum ușor accesibil și locuitorilor din Capitală, de pildă, căci pornește din stațiunea Sinaia și ajunge până la Babele. Pe drum, bifezi și Cuibul Dorului și Piatra Arsă. Transbucegi începe din drumul județean DN71, care face legătura între Sinaia și Târgoviște, cu puțin înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1000.

Șoseaua completă a fost inaugurată în 2013 și ajunge până la o altitudine de 1.925 metri, în Platoul Bucegi. Sfinxul nu este nici el departe de capătul Transbucegiului. În mod normal, șoseaua se parcurge în aproximativ o oră, scrie wall-street.ro.

Despre Transbucegi

Transbucegi are o lungime totală de 16 kilometri, din care șase kilometri sunt pe teritoriul județului Prahova, iar zece în Dâmboviţa. Valoarea proiectului a fost de peste 10 milioane de euro, bani proveniţi de la cele două Consilii Judeţene şi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT).

Ce poți vizita în zonă: Lacul Bolboci

Lacul de acumulare mai este cunoscut sub denumirea de „Marea din Bucegi” și se găsește chiar în inima munților, între Cheile Tătarului și Cheile Zănoagei. Înconjurat de stânci impunătoare și păduri dese, Lacul Bolboci oferă priveliști impresionante și un cadru natural deosebit pentru turiștii dornici de relaxare și recreere. Aici se pot desfășura activități precum pescuitul, ciclismul și drumețiile, căci există numeroase trasee care duc spre alte atracții faimoase.

Peștera Ialomiței

Peștera Ialomiței este o bijuterie subterană, situată la altitudinea de 1660 de metri. Cunoscută și sub numele de „Peștera Regilor”, acesta cuprinde o serie de galerii și săli, care ascund o mulțime de formațiuni stâncoase spectaculoase, mărturie a măiestriei naturii.

Înainte de a pătrunde în lumea subterană, îți propunem să vizitezi Mănăstirea Peștera Ialomiței, plasată într-un peisaj unic, între stânci. Cum ajungi acolo? Dacă alegi să folosești mașina, vei putea ajunge foarte aproape de intrarea în peșteră. O altă opțiune este să utilizezi telecabina din Stațiunea Bușteni, până la Babele. Pe parcursul călătoriei vei avea parte de o priveliște captivantă a munților Bucegi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net