Eiswein sau „vinul de gheață" se face în România. Licoarea l-a cucerit și pe Papa Francisc

 Eiswein sau vinul de gheaţă este licoarea delicioasă comandată, în fiecare an, la Vatican şi are mare succes în lume, din Statele Unite până în Japonia. Este vorba despre un produs unic românesc, un vin dulce, foarte aromat. 

"Vinul de gheață" este aromat și dulce Foto: Shutterstock
"Vinul de gheață" este aromat și dulce Foto: Shutterstock

Eiswein sau "Vinul de Gheață", produs românesc

Eiswein sau "Vinul de Gheață" este un produs unic românesc, care a ajuns să fie la mare căutare în Europa și peste ocean, datorită gustului cu totul deosebit. Produs de SC Jidvei SRL, acest vin este dulce și foarte aromat, având un gust pe măsura eforturilor depuse pentru obținerea lui, scrie Antena3 CNN.ro.

Cum este realizată băutura 

"Vinul de Gheață" este un deliciu, o băutură dulce, aromată, produsă în cantități mici deoarece este realizată din strugurii de pe rod care au trecut prin primul îngheț al iernii. Ice wine se produce doar în condiții speciale, pe timp de iarnă cu vreme rece, de îngheț.

Din acest motiv, realizarea lui nu este foarte ușoară pentru că, pe de o parte, există riscul ca strugurii să se strice înainte de lăsarea înghețului și să nu mai poată fi folosiți, fiind lăsați pe rod deja de destul de mult timp de la momentul normal de cules sau, pe de altă parte, momentul potrivit pentru cules, având nevoie de resursele necesare.

Încă de pe vremea romanilor se producea vinul de gheață

Istoric, există indicii că încă de pe vremea romanilor se producea și consuma vinul de gheață. Mult mai concret, la începutul anilor 1800 există o documentare pentru o recoltă dintr-o zonă a Germaniei unde, într-o iarnă grea, viticultorii au lăsat strugurii pe rod pentru a fi consumați ca hrană pentru animale. Ei au descoperit că acești struguri, deși înghețați, produc un must foarte dulce, must pe care l-au transformat apoi în ice wine.

Vinul îl cucerise și pe Papa Francisc 

Vinul rar l-a cucerit şi pe Papa Francisc. În timpul vizitel la Blaj din anul 2018, l-a savurat din potirul său. De atunci, în fiecare an, în preajma sărbătorilor pascale, Vaticanul comandă vinul de gheaţă românesc. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net