Elevul care și-a înjunghiat profesoara de japoneză a fost arestat

Elevul de 16 ani din Colegiul Național „Ion Creangă” care și-a înjunghiat profesoara la cursul de Japoneză a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Anchetatorii susţin că şi-a premeditat faptele și era supărat și depresiv deoarece pierduse o bursă în SUA. 

Aici a fost înjunghiată de propriul elev profesoara de japoneză de la Liceul Ion Creangă
Sala de clasă de la Liceul Ion Creangă unde a fost atacată profesoara de japoneză

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, atacul a avut loc la ora 12:30, „în timp ce profesoara începuse ora de predare la clasa a X-a și împărțea foile cu teste căre elevi”. În momentul în care a ajuns la banca atacatorului, acesta „ a lovit-o cu un cuțit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară”. 

Ce au declarat reprezentanții Parchetului  

„Inculpatul a premeditat săvârșirea  faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acționeze și s-a înarmat cu un cuțit. Din modul în care a acționat, lovind victima cu o armă cu potențial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acțiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard. 

Inculpatul a purtat și folosit un cuțit într-o instituție de învățământ, iar prin violențele exercitate asupra persoanei vătămate în fața colegilor de clasă a tulburat ordinea și liniștea publică, provocând sentimente de teamă, indignare și insecuritate”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București remis adevarul.ro 

Adolescentul care și-a înjunghiat profesoara a premeditat fapta 

Elevul de origine româno-turcă a întrebat pe grupul de WhatsApp al clasei dacă ar merita să își omoare profesoara. Potrivit stirileprotv.ro, elevul, de origine româno-turcă a declarat că era supărat și căzuse în depresie deoarece își pusese mari speranțe într-o plecare în SUA la o bursă.

În ultimul timp se interesase la colegi și pe internet cât poate fi pedeapsa maximă pentru omor și ce faptă ar trebui să facă pentru a sta cel mult la închisoare. Surse din anchetă spun că băiatul a purtat mai multe zile cuțitul la el în ghiozdan pentru a ataca pe cineva și a primi pedeapsa pe care și-o dorea.

Profesoara atacată s-a întors la catedră

Profesoara atacată are 26 de ani și reacția ei s-a dovedit rapidă și calmă, au spus în fața anchetatorilor copiii din clasă. Dascălul a reușit chiar să ia cuțitul adolescentului fără să îi sperie pe ceilalți copii scrie sursa citată.

La o zi de la incident, profesoara de japoneză a revenit la catedră, după ce a discutat cu directoarea liceului și i-a transmis că își dorește să se întoarcă la elevii săi. Între timp, adolescenții care au fost martori la incident vor primi consiliere psihologică.

Ce riscă adolescentul?  

Adrian Cuculis a explicat pentru „Adevărul” că în cazul elevului, se poate vorbi de maxim șapte ani de închisoare, deoarece „discutăm despre o tentativă la omor și nu o faptă consumată”. Reputatul jurist a dezvăluit că, în cazul infracțiunilor comise de minori la acest nivel, al tentativei, există mai multe tipuri de pedepse:  

-consemnul la final de săptămână 

-internarea într-un centru medical 

-urmarea unor cursuri de reabilitare.  

Atunci când minorii împlinesc vârsta de 18 ani, judecătorul poate decide dacă ei vor fi mutați în centre de detenție pentru majori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net