Femeie din Republica Moldova care locuiește într-un parc din Italia: „M-a abandonat așa cum ai face cu un câine"

O femeie, de 34 de ani, originară din Republica Moldova locuiește, de o săptămână, într-un parc din Italia. Acum, fără un permis de ședere valabil, femeia solicită ajutor. S-a adresat la o asociație care acordă asistență femeilor, însă nu a primit un răspuns. Într-un final, aceasta a apelat la jurnaliștii italieni.

Ionela Luncas Foto: telegraph.md
Ionela Luncas Foto: telegraph.md

Iuliana, strigăt după ajutor 

Ajunsă în Italia cu un copil în pântece și cu speranța și entuziasmul celor care cred într-un viitor mai bun, Iuliana a locuit în Brandizzo și Sondrio, unde a lucrat până în 2022 și a construit o bucată din viața ei. Despărțirea de partenerul ei italian și de fiul ei a marcat începutul unei perioade de instabilitate. Iuliana și-a căutat apoi confortul și un nou început într-o altă relație, dar și asta s-a terminat prost și a rămas singură. „M-a abandonat așa cum faci cu un câine” , le-a spus aceasta polițiștilor, scrie giornalelavoce.it

În această situație vulnerabilă, Iuliana , în ultimele zile, apelase la o asociație care acordă asistență femeilor, sperând să găsească sprijin și înțelegere. Cu toate acestea, nu a primit un răspuns, iar ea a rămas singură, confruntându-se cu lupta pentru supraviețuire.

„Caut doar o casă și un loc de muncă"

Acesta este motivul pentru care Iuliana își găsise refugiu într-o mică grădină din Brandizzo.„Nu vreau nimic din Italia. Caut doar o casă și un loc de muncă", a spus polițiștilor. „Permisul de ședere mi-a expirat și asta mă împiedică să fac ceva”. Presă italiană îndeamnă oamenii care doresc să ofere ajutor Iulianei și să-i ofere un acoperiș deasupra capului chiar și temporar.

Strigăt după ajutor 

Anul trecut, o tânără încercată de viață a apelat tot la bunătatea oamenilor pentru a reuși să depășească perioada grea în care se afla. Casa în care locuia cu tatăl său i-a luat foc. Imediat după, ea și-a pierdut și job-ul, pe motiv că problemele ei sunt un impediment în continuarea serviciului. Cristina Emilia a fost dată afară de șefii săi care au fost puși la curent cu situația ei și au decis întocmai să scape de ea. Tânăra și-a expus povestea vieții sale pe contul de Facebook, acolo unde și-a datele personale pentru a putea fi ajutată de oamenii cu suflet mare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net