Fierul vechi din curtea lui Gheorghe Dincă, vândut la licitație. Câți bani a obținut statul


    Autoritățile au scos la licitație fierul vechi găsit în curtea lui Gheorghe Dincăfoto: arhiva Click!
Autoritățile au scos la licitație fierul vechi găsit în curtea lui Gheorghe Dincăfoto: arhiva Click!

Fierul vechi din curtea lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat că le-a răpit și ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, a fost vândut de autorități la licitație. Statul a obținut peste 15.000 de lei în urma acestei licitații, potrivit Digi 24.

În timpul cercetărilor desfășurate în curtea lui Gheorghe Dincă, anchetatorii au găsit 29.130 de kilograme de fier vechi - țevi, fier brut, tablă și alte deșeuri - cantitate care s-a vândut cu suma de 15.584 de lei.

Licitația a fost organizată și de Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI). Instituția a scos la licitație și două dintre mașinile lui Dincă - o dubiță și o furgonetă, ambele Fiat.

De asemenea, în vară ANABI a scos la licitație și autoturismul Renault care ar fi fost folosit de Gheorghe Dincă pentru răpirea adolescentelor. Familia Luizei Melencu a contestat în instanţă vânzarea autoturismului, iar în 23 iunie Tribunalul Olt a admis contestaţia şi a dispus ca mașina să nu mai fie vândută. Mama Luizei Melencu le-a spus jurnaliștilor că maşina cu care ar fi fost răpită adolescenta este un mijloc de probă în care mai pot fi găsite alte dovezi şi că vânzarea acesteia ar urmări "muşamalizarea cazului".

Citește și:

Crima din Caracal. Gheorghe Dincă: «Am dat foc la niște haine să mă protejez de țânțari»

Mărturii din casa groazei din Caracal: «Locul e plin cu fiare şi cu haine de femeie»

Gheorghe Dincă, acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis pe cele două fete - Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu - în locuinţa sa din Caracal. În rechizitoriu, procurorii DIICOT descriu cum le-a răpit Gheorghe Dincă pe cele două tinere, pe care le-a luat cu mașina "la ocazie", le-a dus apoi la locuința sa din Caracal, unde le-a violat și le-a ucis, după care le-ar fi ars corpurile în același butoi metalic din curtea casei.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal. Ulterior, el şi-a schimbat declaraţia, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, iar fata ar fi fost luată din casa lui de alte persoane.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă o pădure din Caracal, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
pele gettyimages 841963610 jpeg
Zile libere legale în 2023
infidelitate 0 jpeg
masina accident jpeg
Imagini din satelit cu noua baza militara rusa la Mariupol FOTO MAXAR webp
image
image
image
image
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan