Gheorghe Burnei se luptă cu fosta noră să îşi opereze nepotul. Acuzaţiile aduse medicului

Ultima actualizare:

Gheorghe Burnei, controversatul chirurg care este anchetat pentru vătămare corporală şi condamnat definitiv pentru corupţie, e în centrul unui nou scandal. El l-ar fi diagnosticat pe nepotul său cu o boală rară şi ar vrea să îl opereze, deşi codul de etică spune că medicii nu au voie să îşi trateze rudele. Burnei e acuzat de toate acestea de mama băiatului, fosta lui noră, Roxana Burnei.

Gheorghe Burnei foto: Inquam/Octav Ganea
Gheorghe Burnei foto: Inquam/Octav Ganea

Totul ar fi început în 2021, când nepotul lui Burnei ar fi venit de la şcoală schipătând. Tatăl băiatului, care este şi el ortoped, i-ar fi făcut o radiografie, notează adevarul.ro, iar Burnei ar fi pus diagnosticul de displazie fibroasă.

Citeşte şi: Medicul Gheorghe Burnei nu îşi poate relua activitatea

Burnei nu a vrut să ofere explicaţii mamei

Chirurgul ar fi cerut să îl opreze de urgenţă pe minor, iar când Roxana Burnei ar fi cerut detalii despre intervenţie şi boală, medicul i-ar fi spus doar: „Dacă nu vrei să-l operez eu, du-te la altul!”.  

Fosta noră a lui Burnei susţine că a mers cu cel mic la alţi medici, dar analizele nu au confirmat diagnosticul pus de doctor. Conform altor specialişti, băiatul ar avea altă boală, o tumoare benignă care apare des la copii şi care poartă denumirea de fibrom nonosifiant.

Tatăl copilului a dat-o în judecată pe Roxana Burnei

Totuşi, Roxana Burnei a fost dată în judecată de fostul ei soţ, care a cerut suplinirea consimţământului mamei, cu alte cuvinte doreşte ca băiatul să fie operat fără acordul ei. Roxana şi Cristian Burnei sunt divorţaţi din 2015 şi au custodie comună asupra celor doi copii, care stau la mamă.

Judecătoria Sectorului 4 a decis că băiatul să fie operat de urgenţă de un al doctor, cu metoda lui Gheorghe Burnei, şi anume „rezecţia tumorii, plombarea cu substituent osos şi armarea cu tije elastice din titan”. Roxana Burnei a făcut apel şi a câştigat, dar cazul se rejudecă.

INML şi Comisia Ministerului Sănătăţii, decizii contradictorii

Medicul Gheorghe Burnei vrea să îşi opereze nepotul
Medicul Gheorghe Burnei vrea să îşi opereze nepotul

Pe de altă parte, Comisia de ortopedie pediatrică din Ministerul Sănătăţii, care a discutat cazul, a decis că „această afecţiune nu reprezintă o urgenţă medico-chirurgicală”.

Instanţa a cerut şi un raport de la Institutul Medico-Legal. Acolo, medicul Mihnea Costescu a scris că băiatul trebuie operat urgent, deşi el i-ar fi spus altceva mamei.  Rezultatul primit de la Institut este decisiv. Mai mult, în România nu se iau în cont opiniile doctorilor din străinătate.

„Doctorul a spus că înţelege că este bine copilul. Cu toate acestea, rezultatul Institutului Naţional de Medicină legală (INML) a fost acela că băiatul trebuie operat de urgenţă. În plus, raportul INML se bazează doar pe opinia acestui medic fără să se ţină cont de verdictul dat de comisia de ortopedie a Ministerului Sănătăţii, deşi legea aşa cere”, a declarat Roxana Burnei.

Roxana Burnei, protest la INML, alături de alţi părinţi

Deranjată de decizia INML, Roxana Burnei a protestat miercuri, 1 iunie, în faţa sediului instituţiei, alături de alţi părinţi ai căror copii au fost victime alui lui Gheorghe Burnei.

Sute de părinţi aşteaptă de cinci ani judecarea medicului pentru malpraxis, vătămare şi ucidere din cuplă. Unii dintre ei au venit cu pancarde cu numele victimelor, dar şi mesaje cum ar fi „Justiţia în moarte clinică paralizată de muşamalizările INML Mina Minovici” şi „Vă bateţi joc de copiii noştri”. 

Gheorghe Burnei încă profesează în privat

Deşi medicului Gheorghe Burnei este acuzat de procurori că a făcut experimente pe copii, la Spitalul Marie Curie din Bucureşti, el însă profeseză în mediul privat. Chirirghul oferă consultaţii la Clinica Domniţa Chiajna din Roşu, judeţul Ilfov. Administratorul firmei care deţine clinica este fiul lui Burnei, fostul soţ al Roxanei Burnei.

Gheorghe Burnei  a fost condamnat definitiv la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru că a luat mită de 3.250 de euro şi aproape 40.000 de lei, de la 22 de părinţi, între mai şi decembrie 2016.

Dosarul în care e acuzat de vătămare corporală şi omor din cuplă, încă în faza de anchetă

În urma percheziţiile făcute de procurori, pentru a descoperi şpaga luată, au fost găsite şi oase de om în frigiderul chirurgului. Autorităţile au deschis şi o anchetă pentru vătămare şi omor din culpă. Însă, cazul respectiv se bazează pe expertize care ar trebui făcute de Institutul Medico-Legal şi care nu sunt gata nici până acum. Conform oamenilor legii, acest caz nu a ajuns încă pe masa judecătorilor.

Colegii de breaslă s-au dezis de Burnei

Mai mulţi colegi de breaslă ai lui Gheorghe Burnei s-au declarat indignaţi de practicile medicului şi de abuzul de putere făcut în spital. Şi Comisia de ortopedie a Ministerului Sănătăţii s-a dezit de doctor, spunând că „medicul Burnei a inventat o medicină paralelă”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net