Gheorghe Dincă, pus din nou sub acuzare. Ce fapte a mai comis criminalul din Caracal


    Gheorghe Dincă a fost acuzat de profanare de cadavreFoto: Inquam Photos
Gheorghe Dincă a fost acuzat de profanare de cadavreFoto: Inquam Photos

În ziua în care a oferit ultimele declaraţii în fața procurorilor DIICOT, Gheorghe Dincă, principalul suspect al crimelor din Caracal, a fost acuzat de o nouă faptă.

Procurorii DIICOT au extins urmărirea penală pe numele lui Gheorghe Dincă cu infracțiunea de profanare de cadavre, faptă de care bărbatul nu fusese inițial acuzat de anchetatori, a anunțat avocatul Claudiu Lascoschi. Miercuri dimineață, Dincă a fost adus la DIICOT pentru a fi informat.

Gheorghe Dincă, acuzat de profanare de morninte

„S-a dispus extinderea urmăririi penale cu privire la infracțiunea de profanare de cadavre, infracțiune care nu fusese reținută, deși el declarase că cadavrele au fost arse în acel butoi”, a anunțat, la sediul DIICOT, Claudiu Lascoschi, avocatul lui Gheorghe Dincă. Potrivit apărătorului, acuzația este pentru ambele victime, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, informează Mediafax. 

Profanarea mormintelor constă în fapta unei persoane de a se comporta într-un mod nefiresc faţă de un monument, o urnă funerară sau un cadavru, afectând astfel obligaţia de respect faţă de morţi.

Ce reprezintă profanarea de morminte sau cadavre

Conform art.338 Noul Cod Penal, alin. 2, profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. În această categorie intră și orice comportament de tip satanist faţă de mormite sau mutilarea și tranșarea cadavrelor. 

Gheorghe Dincă se află în arest din luna iulie, după ce a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale.

Ce legătură au descoperit autoritățile între oasele din curtea lui Dincă și cele din pădure

Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la liziera unei păduri de lângă Caracal.În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul. Totuși, testele au arătat că atât în butoiul din curte, cât și în liziera din pădure au fost folosite exact aceleași subtanțe pentru arderea trupurilor. 

gabi badalau, alaturi de parintii sai jpg
cub matilda pascal cojocărița png
Mama lui Theo Rose și Teo Trandafir jpg
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub gabriela marin denise pilafai png
mariana moculescu jpg
cub theo rose anghel damian png
cub razvan ciobanu png
fabrica mustar tecuci jpg
stres
image
image
image
image
Screenshot 2022 11 29 at 21 10 20 png
Urşi ZOO Târgovişte. FOTO
cub cred în românia animat gif
Politia din Muntenegru FOTO Shutterstock jpg
cum se epilau femeile in antichitate jpg
Joshua Cooper jpg