Grădina Botanică se transformă în Țara Minunilor. Cel mai lung tunel luminos din Europa va avea 320.000 de leduri

Din noiembrie şi până  în martie, Grădina Botanică din Bucureşti se transformă în Grădina Luminilor. Tema expoziţiei este „Alice în Ţara Minunilor”, iar vizitatorii vor fi aşteptaţi, începând din  3 noiembrie, cu tuneluri luminoase, personaje de poveste, scene tematice, copaci luminaţi, precum şi spectacole de lumini şi multimedia unice.

image

Din 3 noiembrie, cei mici şi nu numai vor avea ocazia să-şi întâlnească personajele de basm preferate la Grădina Botanică din Bucureşti. Aici se va recrea Ţara Minunilor din celebra poveste a lui Lewis Carroll. Alice şi prietenii ei - nebunul Iepure Alb, Motanul Cheshire, Domnul Omidă - vor întâmpina vizitatorii într-un cadru de poveste plin de lumini şi efecte speciale. Se va pune în scenă petrecerea cu ceai a Pălărierului şi va exista chiar şi castelul Reginei de Cupă. Expoziţia „Alice în Ţara Minunilor” din Grădina Luminilor va fi deschisă vreme de patru luni, în timpul orelor de după-amiază, inclusiv în weekend şi de sărbători. Vizitatorii vor fi întâmpinaţi cu zeci de atracţii inedite: scene tematice, instalaţii artistice şi puncte foto, copaci luminaţi, dar şi spectacole de lumini şi multimedia unice. Grădinile de lumini sunt expoziţii tematice organizate în aer liber, pline de poveşti multimedia uimitoare spuse cu ajutorul luminii şi muzicii, un eveniment special care combină arta luminoasă cu frumuseţea naturii. 

image

În cadrul expoziţiei va fi amenajat cel mai lung tunel luminat din Europa. Va avea 200 de metri lungime şi 320.000 de leduri. Vizitatorii vor avea parte şi de o experienţă multi-senzorială: instalaţiile luminoase sunt sincronizate cu muzica şi efectele sonore. „Am acceptat cu entuziasm propunerea celor de la Garden of Lights şi suntem încântaţi că au ales Gradina Botanică a Universităţii din Bucureşti pentru acest proiect. Este o oportunitate de a admira gradina botanică într-un alt context şi de a vedea cum lumina poate transforma şi sublinia frumuseţea naturii”, a transmis prof. univ. dr. Paulina Anastasiu, director al Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universităţii din Bucureşti.

Cât costă biletul de intrare la expoziţie

Cel mai bun moment pentru vizită este seara sau noaptea, când întunericul pune în evidenţă luminile. 

Expoziţia este deschisă între 3 noiembrie 2023 şi până martie 2024. De luni până joi, grădina e deschisă de la orele 16:00 la 20:00, iar de vineri până duminică, de la 16:00 la 21:00.

image

Biletele de intrare costă 50 de lei în timpul săptămânii şi 60 de lei în weekend, pentru adulţi, iar pentru copiii sub 12 ani biletele sunt 40 de lei de luni până joi, respectiv 50 de lei în weekend. 1 leu vor plăti copiii sub 100 cm înălţime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net