Grindina cât pumnul a măturat totul în calea sa în Drobeta Turnu Severin. Mașini cu geamuri sparte, găuri în clădiri, copaci doborâți și acoperișuri smulse

Drobeta Turnu Severin a fost lovit joi, 13 iunie 2024, de o furtună violentă, însoțită de grindină de dimensiuni neobișnuite, cât pumnul, care a provocat pagube semnificative în întreg orașul. Urgiile naturii au lăsat în urmă scene apocaliptice, cu mașini avariate, clădiri perforate și copaci smulși din rădăcini, scriu cei de la Adevărul.

Pagubele produse de grindina de aseară. Foto: Adevărul.
Pagubele produse de grindina de aseară. Foto: Adevărul.

Furtuna devastatoare

Grindina uriașă a transformat străzile din Drobeta Turnu Severin într-un peisaj de coșmar. Vijelia, care a măturat orașul cu viteze de peste 90 km/h, a adus cu sine și averse torențiale și frecvente descărcări electrice, amplificând efectele devastatoare ale fenomenului meteorologic extrem. Străzile au fost acoperite de un strat gros de apă și gheață, iar clădirile și vehiculele au suferit daune considerabile.

Pagubele înregistrate

Pagubele produse de grindina de aseară. Foto: Adevărul.
Pagubele produse de grindina de aseară. Foto: Adevărul.

Mașini avariate: Geamurile mașinilor au fost sparte de grindina de dimensiuni impresionante, iar caroseria vehiculelor a fost grav deteriorată.

Clădiri perforate: Găuri mari, de dimensiunea unui pumn, au apărut în pereții clădirilor și blocurilor de locuințe, indicând forța colosală a grindinei.

Copaci și acoperișuri smulse: Numeroși copaci au fost doborâți, iar acoperișurile mai multor clădiri au fost smulse de vântul puternic.

Avertizările meteorologice

Grindina de aseară. Foto: Adevărul.
Grindina de aseară. Foto: Adevărul.

Meteorologii au emis joi seară avertizări nowcasting de grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică, averse torențiale și descărcări electrice frecvente. Avertizările au fost adresate pentru județele Gorj, Dolj și Mehedinți, incluzând localități precum Turceni, Filiași, și Butoiești.

Aceste avertizări au subliniat riscurile majore asociate cu fenomenele meteorologice extreme, însă chiar și cu măsurile preventive luate, daunele provocate au fost inevitabile și semnificative.

Mărturiile locuitorilor

Locuitorii orașului au fost șocați de intensitatea și brutalitatea furtunii. "Nu am mai văzut niciodată așa ceva. Grindina era cât pumnul, lovea cu o forță incredibilă. Mașinile erau distruse, clădirile perforate, iar copacii cădeau ca niște bețe de chibrit", a declarat un rezident local. Oamenii și-au petrecut mare parte din noapte încercând să evalueze și să repare pagubele provocate.

Eforturile de recuperare

Echipele de intervenție au fost mobilizate imediat pentru a ajuta la degajarea străzilor și pentru a repara infrastructura afectată. De asemenea, autoritățile locale colaborează cu serviciile de urgență pentru a evalua pagubele și a oferi sprijin celor afectați.

Furtuna de joi seara din Drobeta Turnu Severin a demonstrat încă o dată puterea imprevizibilă și devastatoare a naturii. Cu mașini distruse, clădiri perforate și copaci smulși, orașul se confruntă acum cu o perioadă dificilă de recuperare și reconstrucție. Imaginile apocaliptice rămân un memento dureros al forțelor naturale extreme și al importanței pregătirii și reacției rapide în fața dezastrelor naturale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
miezul pamantului terra foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
jeleuri droguri cta jpg
Afine FOTO Shutterstock
tilos jpg
Înghețată  Foto Pixabay jpg
Gouming Martens foto unilad jpg
Asprete, pentru prima dată fotografiat noaptea 01 Foto Alex Găvan jpg
Navă Evangelia Costinesti în 2020 FOTO Shutterstock
fetita sua jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net