Iarna a lovit Nordul Moldovei! A degerat de frig în casa neîncălzită

Ultima actualizare:

Temperaturile scăzute din ultimele zile au făcut primele victime în România. În judeţul Iaşi, un bărbat din localitatea Păuşeşti, Iași, a fost găsit în hipotermie în propria casă, iar o femeie a murit la spital după ce a fost găsită în comă, cu hainele ude în curtea unei case.

Bărbatul din Păușești,  județul Iași, a avut zile,  au spus paramedicii  care l-au salvat
Bărbatul din Păușești, județul Iași, a avut zile, au spus paramedicii care l-au salvat

Iarna a lovit cu putere în Nordul Moldovei

Şi iată că s-au înregistrat şi primele victime! Un bărbat în vârstă de 67 de ani, din comuna ieşeană Păuşeşti, a fost găsit în şoc hipotermic.

Victima locuia într-o casă neîncălzită din localitate şi era cunoscut drept consumator cronic de alcool. A fost dus în Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Sf. Spiridon, unde medicii au reuşit, din fericire, să îl stabilizeze şi să îl ţină în viaţă, deşi avea degerături severe.

Citește și: Ea are „cea mai tare cameră de cămin". Ce sumă a plătit pentru amenajarea încăperii

Nu la fel de mult noroc a avut însă o femeie în vârstă de 75 de ani din localitatea Mogoşeşti, care a fost găsită căzută în curte, cu hainele ude pe ea. „Este vorba de o pacientă cu patologie psihiatrică, seara a rămas în casă în grija vecinei, dimineaţa a găsit-o în curte căzută.

La sosirea echipajului era în comă. În 5 minute s-a instalat stop cardio-respirator, nu a răspuns la resuscitare, din păcate a fost constatat decesul”, a declarat Diana Cimpoeşu medic-şef UPU-SMURD Iaşi, pentru ziaruldeiasi.ro.

Iată și: Sfânta Parascheva 2022. Care este semnificatia atingerii moaștelor din racla Cuvioasei de la Iași

Vreme rece în perioada următoare

Din fericire, meteorologii anunţă că temperaturile cresc în această săptămână, peste media normală a perioadei. Cel mai cald va fi în regiunile sudice şi sud-estice unde se vor înregistra chiar şi 19-20 de grade. Dar ploile, şi la munte ninsorile, vor continua.

Potrivit antena3.ro, în intervalul menţionat, cantităţile de precipitaţii vor depăşi normalul perioadei la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice, estice şi centrale.

”Intensificări de vânt se vor înregistra în special în sudul Olteniei şi în Dobrogea, unde rafalele vor fi cuprinse între 55/60 de kilometri pe oră şi, izolat, peste 70 de kilometri pe oră”, a spus Elena Mateescu, director ANM, conform sursei citate. Din a doua parte a săptămânii temperaturile mai scad, spre 11-12 grade, şi ninsorile continuă la munte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net