Imaginile groazei în Crevedia! Case distruse în urma exploziei, oameni fără acoperiș deasupra capului: „Se poate face ceva?”

Ultima actualizare:

Explozia din Crevedia. Două persoane decedate și 58 au fost grav rănite în urma mai multor explozii care au avut loc, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Potrivit informării de la Ministerul Sănătății, în prezent, trei pacienți sunt ventilați mecanic la spitalele din București și alți 29 se află în stare medie sau ușoară. Alți 12 pacienți au fost transferați la spitalele din străinătate: în Belgia, Italia, Germania, Austria și Norvegia. În starea cea mai critică se află un român, internat la un spital din Milano, intubat și ventilat mecanic, monitorizat intens continuu, cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. Mai mult, casele aflate în proximitatea stației GPL au fost distruse aproape în totalitate. 

Bilanț pacienți care au avut de suferit în urma exploziei Foto: Inquam Photos Octav Ganea
Bilanț pacienți care au avut de suferit în urma exploziei Foto: Inquam Photos Octav Ganea

Oamenii care locuiau în proximitatea stației GPL s-au ales cu casele distruse. Pe Facebook, Andrei, unul dintre oamenii din Crevedia, își strigă durerea. Casa aproape stă să cadă pe el și totul e distrus. 

„Pentru acest dezastru în urma exploziei de la GPL CREVEDIA se poate face ceva?

Am înțeles că Primăria repară tot în urma exploziei, dacă Primăria face ceva, ne găsește pe strada CAP-ului nr 207”, a transmis tânărul, atașând și câteva fotografii cu locuința, în postarea lui. 

Explozia de la Crevedia: bilanț victime

Potrivit informării de la Ministerul Sănătății, în prezent, trei pacienți sunt ventilați mecanic la spitalele din București și alți 29 se află în stare medie sau ușoară, dintre care 16 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență București; 8 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” București; 3 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București; un pacient la Spitalul Universitar de Urgență București și un pacient la Spitalul Universitar de Urgență Elias București.

Alți 12 pacienți au fost transferați la spitalele din străinătate: în Belgia, Italia, Germania, Austria și Norvegia. În starea cea mai critică se află un român, internat la un spital din Milano, intubat și ventilat mecanic, monitorizat intens continuu, cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. Un alt pacient trasferat la Bruxelles, Belgia, este ars pe mai mult de 15% din suprafața corporală, iar celălalt din Belgia pe mai mult de 20%. Cei doi, sunt intubați și ventilați mecanic, stabili și monitorizați continuu.

Două persoane au decedat

Două persoane, soț și soție, au murit în urma exploziilor de la depozitul de GPL din Crevedia. Bărbatul s-a stins din viață în urma unui infarct, pe care l-a făcut în momentul în care a văzut cât de grav rănită este soția lui. Aceasta a murit, însă din cauza arsurilor grave. Femeia a avut arsuri pe 99% din suprafața corpului, iar medicii nu au mai putut să facă nimic pentru ea.

Aceștia erau părinții a doi copii: un băiat și o fată. Ei au fost cei care au venit la București pentru a ridica de la morgă trupurile neînsuflețite ale părinților.

Cisterna a aterizat în casa unui localnic

Trei mii de locuitori au fost evacuați atunci de pe o rază de 800 de metri. De asemenea, 8 case au fost distruse. Din primele cercetări, a reieșit că firma nu mai avea autorizație din 2020.

Potrivit Digi24.ro, cisterna a căzut peste o casă în care stăteau 7 oameni. Din fericire, toți au reușit să scape fără să fie răniți. Proprietarul casei a plecat imediat după prima explozie. El spune că au rămas doar câțiva pereți, restul este totul scrum și moloz.

Luni, 28 august 2023, la orele dimineții, pompierii au intervenit la locul tragediei din Crevedia în încercarea de a răci o cisternă cu GPL, precum cele care au sărit în aer. Anchetatorii au transmis că nu pot efectua cercetările la fața locului, deoarece există riscul unei noi explozii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net