IMM Invest, a treia fază de implementare. Câte firme au primit banii de la bănci

Ultima actualizare:

    Băncile au aprobat peste 5.000 de credite în programul IMM Invest
Băncile au aprobat peste 5.000 de credite în programul IMM Invest

Programul guvernamental IMM Invest a intrat în cea de-a treia fază de implementare. În mai puțin de o lună de la lansare, au fost depuse 58.525 de solicitări eligibile, dintre care 53.063 au fost transmise deja către bănci. Iată câte firme au primi banii de la bănci!

Primele două etape parcurse de către IMM-urile înscrise în program, pentru a accesa finanțări garantate de stat, au constat în analiza eligibilității.

Prima a fost parcursă de Fondul Național de Garantare, când au fost a declarate eligibile pentru a intra în program 58.525 de IMM-uri.

Peste 58.000 de solicitări au fost eligibile să intre în programul IMM Invest

Tot atunci, a transmis către cei 22 de finanțatori parteneri 53.063 solicitari și a respins 132 aplicanți. Și asta din cauza faptului că nu îndeplineau condițiile de eligibilitate ale programului. 

”5.330 de cereri aflate în aplicația www.imminvest.ro se află în diferite faze de analiză a eligibilității sau sunt în stadiu de solicitare clarificări”, au precizat autoritățile din domeniu.

A doua etapă este realizată de băncile partenere. Aceasta vizează analiza solicitărilor venite din partea întreprinderilor mici și mijlocii, în vederea acordării creditelor.  

Mai exact, fiecare bancă solicită IMM-urilor documentația de credit, efectuează analiza economico-financiară și decide dacă proiectul pentru care se solicită finanțarea este viabil din punct de vedere economic.

În acest caz, creditul va fi aprobat.  Cea de a treia etapă, implementată acum, constă în transmiterea în aplicația prograramului IMM Invest a dosarelor de credit aprobate de bănci. Împrumutul va acoperi costurile cu dobânzile și comisioanele aferente, până la 31 decembrie.

Băncile au aprobat peste 5.000 de credite în programul IMM Invest

În acest moment, băncile au aprobat peste 5.000 de credite și urmează să fie încărcate și transmise către FNGCIMM. În plus, 451 de credite, în valoare de 332,199,194.00 lei, au fost deja transmise către Fondul Național de Grantare.

”Doar 12 bănci au credite încărcate în aplicația online, dar ne așteptam în zilele următoare ca toate cele 22 de bănci să înceapă să încarce în aplicație și să transmită masiv solicitări de garantare. Peste 58.525 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt înscrise în programul IMM Invest, iar un prim efect benefic este ca, în primă fază vor fi sustinute aproximativ 733.301 locuri de muncă. IMM Invest este prioritatea noastră numprul unu și îi asigur pe toți antreprenorii că atât Fondul de Național de Garantare a Creditelor pentru IMM –uri, cât și băncile partenere depun eforturi extraordinare pentru a răspunde cât mai rapid nevoilor de finanțare ale companiilor”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/fost-acordat-primul-credit-programul-imm-invest-ce-vrea-sa-produca-firma-cu-banii

https://www.click.ro/news/national/ultimele-informatii-despre-imm-invest-ce-angajament-trebuie-sa-si-ia-firmele-care

https://www.click.ro/news/national/platforma-imm-invest-fost-preluata-de-sts-cate-cereri-au-fost-depuse-prima-ora

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net