Încă 150.000 de români vor primi vouchere alimentare. Când ajung cardurile la ei

Pe lângă cei 2,48 milioane de români care au primit deja prima tranșă din cele patru de tichete sociale, încă 150.000 se vor bucura de voucherele de 250 de lei de la stat, pentru alimente și mese calde. 

Încă 150.000 de români vor primi vouchere alimentare de la stat   FOTO: Inquam
Încă 150.000 de români vor primi vouchere alimentare de la stat FOTO: Inquam

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat că ministerul a actualziat listele și au mai apărut încă 150.000 de beneficiari. Aceștia vor primi voucherele sociale până pe 3 septembrie, iar pe 8 septembrie toate tichetele valide vor fi alimentate cu a doua din cele patru tranşe în valoare de câte 250 de lei.

Unde vă puteți interesa despre carduri   

Astfel, Poşta Română trebuie să se asigure în această săptămână că toți beneficiarii eligibili au primit tichetele sociale, inclusiv cei care iniţial nu au fost găsiţi la domiciliu sau care nu au răspuns avizării. Persoanele care nu sunt sigure că se află pe această listă pot întreba la Ministerul Muncii, iar informaţiile referitoare la carduri pot fi solicitate Poştei Române.

Listele cu beneficiarii de vouchere pentru alimente vor fi actualizate de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale până la sfârşitul acestei săptămâni, incluzând noii beneficiari, şi vor fi verificate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în cursul săptămânii viitoare.

Cum se face livrarea cardurilor

Emiterea noilor carduri trebuie să se finalizeze în data de 22 august, iar livrarea prin Poşta Română către beneficiari urmează să aibă loc până la 3 septembrie, astfel încât sprijinul pentru alimente şi mese calde aferent tranşei a doua să ajungă către toţi beneficiarii până la 8 septembrie.

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni. Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoţite de scrisori care conţin instrucţiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile şi un număr de telefon pentru cazurile în care sunt probleme. Pe aceste tichete sociale, pensionarii pot cumpăra ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net