Ministerul Educa╚Ťiei propune cursuri online ╚Öi motivarea absen╚Ťelor elevilor, ├«n contextul grevei STB

24 ianuarie 2022

├Än contextul grevei angaja╚Ťilor de la Societatea de Transport Bucure╚Öti (STB), care continu─â ├«n ciuda deciziei Tribunalului Bucure╚Öti, care a declarat-o a fi ileagal─â, Ministerul Educa╚Ťiei a venit cu c├óteva propuneri pentru a u╚Öura situa╚Ťia din ├«nv─â╚Ť─âm├ónt, ├«n aceste zile.

elevi gimnaziu freepik com  640x400 jpeg
Ministerul Educa╚Ťiei propune cursuri online ╚Öi motivarea absen╚Ťelor elevilor Foto: Arhiv─â

Cum elevii care circul─â cu mijloacele de transport ├«n comun pentru a ajunge la ╚Öcoal─â nu au putut beneficia de acest serviciu ├«n zilele ├«n care s-a desf─â╚Öurat greva, Ministerul Educa╚Ťiei recomand─â motivarea absen╚Ťelor acestora ╚Öi, de asemenea, are ├«n vedere trecerea la cursuri online dac─â protestul angaja╚Ťilor STB se va prelungi.

De asemenea, Ministerul Educa╚Ťiei a apelat la ajutorul prim─âriei din Bucure╚Öti pentru g─âsirea de solu╚Ťii necesare ├«n contextul grevei ╚Öi cel al imposibilit─â╚Ťii c─âl─âtorilor de a ajunge la destina╚Ťiile la care au nevoie. Ministerul sus╚Ťine c─â ├«n prezent este afectat dreptul la educa╚Ťie al elevilor, care nu pot ajunge la ╚Öcoal─â, av├ónd ├«n vedere ╚Öi ÔÇ×pierderile educa╚Ťionale suferite deja ├«n contextul crizei sanitareÔÇŁ.

Ministerul Educa╚Ťiei propune cursuri online ╚Öi motivarea absen╚Ťelor elevilor

ÔÇ×Ministerul Educa╚Ťiei ╚Öi Inspectoratul ╚ścolar al Municipiului Bucure╚Öti apeleaz─â la autoritatea Prim─âriei Generale a Municipiului Bucure╚Öti pentru a g─âsi resurse astfel ├«nc├ót sa asigure rezolvarea problemelor de transport ├«n comun, ├«n mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educa╚Ťie al elevilor, av├ónd ├«n vedere pierderile educa╚Ťionale suferite deja ├«n contextul crizei sanitareÔÇŁ, se arat─â ├«ntr-un comunicat al Ministerului Educa╚Ťiei.

Totodat─â, Ministerul Educa╚Ťiei ╚Öi Inspectoratul ╚ścolar al Municipiului Bucure╚Öti recomand─â conducerilor unit─â╚Ťilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt preuniversitar din Bucure╚Öti motivarea absen╚Ťelor elevilor care, ├«n urma grevei angaja╚Ťilor Societ─â╚Ťii de Transport Bucure╚Öti din zilele de 20 ╚Öi 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri. Dac─â greva va continua, s-ar putea trece la ├«nv─â╚Ť─âm├ónt online.

image

ÔÇ×De asemenea, se recomand─â conducerilor unit─â╚Ťilor de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt preuniversitar din Municipiul Bucure╚Öti identificarea de solu╚Ťii astfel ├«nc├ót, ├«n cazul prelungirii grevei angaja╚Ťilor Societ─â╚Ťii de Transport Bucure╚Öti, elevii care nu pot ajunge ├«n unit─â╚Ťile de ├«nv─â╚Ť─âm├«nt s─â desf─â╚Öoare activitatea didactic─â onlineÔÇŁ, se mai arat─â ├«n acela╚Öi comunicat.

├Än prezent, ├«n Bucure╚Öti, luni, 24 ianuarie, se desf─â╚Öoar─â a 5-a zi de grev─â a angaja╚Ťilor STB. Doar ├«n jur de 20% dintre ┼čoferii de autobuz, troleibuz ┼či tramvai au ie┼čit pe trasee luni. Protestul este declarat ilegal de Tribunalul Bucure┼čti, iar o nou─â rund─â de negocieri ├«ntre directorul STB Adrian Cri┼ú ┼či reprezentan┼úii sindicatului ar fi trebuit s─â aib─â loc la ora 9.00, dar a fost anulat─â.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!  

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
salariu copy jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
crbl  2 (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
bone ferenc criminal bihor motiv crima 770454 webp
telefon jpeg
shaorma jpeg
Pensionari din România jpg
crima spania png