Ministerul Educației propune cursuri online și motivarea absențelor elevilor, în contextul grevei STB

Ultima actualizare:

În contextul grevei angajaților de la Societatea de Transport București (STB), care continuă în ciuda deciziei Tribunalului București, care a declarat-o a fi ileagală, Ministerul Educației a venit cu câteva propuneri pentru a ușura situația din învățământ, în aceste zile.

Ministerul Educației propune cursuri online și motivarea absențelor elevilor Foto: Arhivă
Ministerul Educației propune cursuri online și motivarea absențelor elevilor Foto: Arhivă

Cum elevii care circulă cu mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la școală nu au putut beneficia de acest serviciu în zilele în care s-a desfășurat greva, Ministerul Educației recomandă motivarea absențelor acestora și, de asemenea, are în vedere trecerea la cursuri online dacă protestul angajaților STB se va prelungi.

De asemenea, Ministerul Educației a apelat la ajutorul primăriei din București pentru găsirea de soluții necesare în contextul grevei și cel al imposibilității călătorilor de a ajunge la destinațiile la care au nevoie. Ministerul susține că în prezent este afectat dreptul la educație al elevilor, care nu pot ajunge la școală, având în vedere și „pierderile educaționale suferite deja în contextul crizei sanitare”.

Ministerul Educației propune cursuri online și motivarea absențelor elevilor

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului București pentru a găsi resurse astfel încât sa asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, în mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educație al elevilor, având în vedere pierderile educaționale suferite deja în contextul crizei sanitare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Totodată, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din București motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri. Dacă greva va continua, s-ar putea trece la învățământ online.

image

De asemenea, se recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București identificarea de soluții astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaților Societății de Transport București, elevii care nu pot ajunge în unitățile de învățămînt să desfășoare activitatea didactică online”, se mai arată în același comunicat.

În prezent, în București, luni, 24 ianuarie, se desfășoară a 5-a zi de grevă a angajaților STB. Doar în jur de 20% dintre şoferii de autobuz, troleibuz şi tramvai au ieşit pe trasee luni. Protestul este declarat ilegal de Tribunalul Bucureşti, iar o nouă rundă de negocieri între directorul STB Adrian Criţ şi reprezentanţii sindicatului ar fi trebuit să aibă loc la ora 9.00, dar a fost anulată.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net