Ion Țiriac dă o nouă lovitura! Ce va construi în locul fostului abator din Timișoara

Un grup spaniol de firme, în spatele căruia se află Ion Țiriac, va restaura un loc important din Timișoara. Este vorba despre revitalizarea fostului abator, în fază inițială accentul fiind pus pe refacerea clădirilor istorice, scrie adevărul.ro

Nou proiect imobiliar a lui Ion Țiriac Foto: Profimedia
Nou proiect imobiliar a lui Ion Țiriac Foto: Profimedia

Încep lucrările la vechiul abator al Timișoarei 

Abandonat din cauza crizei economice, proiectul unor investitori spanioli de a deschide la Timişoara un mall, alături de omul de afaceri Ion Ţiriac, a fost regândit. Astfel în locaţia unde se află fostul Abator al oraşului, situat pe bulevardul Eroilor de la Tisa, monument istoric, se va construi un cartier rezidenţial. Prima dată, vor fi reabilitate și integrate într-o structură nouă clădirile istorice. 

În 2020, a fost inițiat PUZ-ul pentru un proiect imobiliar mixt. Proiectul constă în mai multe: edificii, blocuri rezidențiale, parcări subterane cu două niveluri, restaurarea clădirii considerate monument istoric și amenajarea de spații verzi.

Cum este structurat proiectul 

Proiectul este structurat în două faze distincte. Etapa inițială, considerată ca „punctul culminant”, constă în restaurarea celor cinci clădiri monument situate de-a lungul bulevardului Eroilor de la Tisa. Autorizarea de construcție a fost solicitată de către forma de arhitectură Subcontrol pentru această fază a proiectului.

Firma de arhitectură din Timișoara, Subcontrol, a prezentat proiectul în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism a Primăriei Timișoara, sub denumirea: „Reabilitare clădiri Ansamblu Monument Abator – intervenții structurale și nestructurale la interior și exterior, extindere, amplasare de reclame pe fațade, amenajare piațetă, parcări și acces, realizare branșamente. Demolare parțială a gardului existent. Organizare de șantier”, în luna iunie a anului 2022.

Când vor începe lucrările 

Se preconizează extinderea a două dintre clădiri, urmată de amenajarea unui spațiu comercial ce va include magazine, cafenele, restaurante, terase și o piațetă, inclusiv o zonă destinată birourilor. Proiectul se află în prezent în faza finală de obținere a avizelor necesare din partea autorităților, iar începerea lucrărilor pentru prima etapă este iminentă.

Unde se află, mai exact, fostul abator

Fostul abator se află pe un teren de aproximativ 48.000 metri pătrați. El a fost construit în anii 1904-1905, după planurile arhitectului Székely László. Ansamblul este compus din clădirea turnului, două hale, poziționate în lateralul turnului și două pavilioane în zona de acces. El este înscris în lista de monumente istorice cod LMI TM-II-m-A-06134. Activitatea în abator a încetat în 1989, iar de 30 de ani clădirea a fost lăsată în paragină.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net