Îşi pun casele la dispoziţia sinistraţilor

Ultima actualizare:

Omenie în pragul Sărbătorilor! Primăria Constanţa a început curăţenia la blocul devastat de incendiu pe 16 decembrie, iar firmele de utilităţi analizează posibilitatea de a rebranşa apartamentele nedistruse de flăcări. Mulţi constănţeni s-au solidarizat cu cele 150 de familii lovite de soartă.

Locatarii au plecat cu ochii în lacrimi. Fotografii: Primăria Constanţa/Adevărul
Locatarii au plecat cu ochii în lacrimi. Fotografii: Primăria Constanţa/Adevărul

În preajma Crăciunului, oamenii sunt mai buni! Impresionaţi de constănţenii rămaşi fără locuinţă, mai mulţi concitadini le-au întins o mână de ajutor.

Un incendiu violent mistuia, pe 16 decembrie, mare parte dintr-un imobil pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din Constanţa. Flăcările au lăsat în urmă 35 de apartamente distruse, iar 250 de oameni au fost evacuaţi, dintre care 70 erau copii. Doi puşti, de 13 şi 15 ani, sunt principalii suspecţi, scrie adevarul.ro. Cei doi ar fi provocat incendiul în joacă şi au fugit. Instanţa a decis arestarea la domiciliu a lui Andrei, băiatul mai mare. 

«Ofer cazare gratuit»

Administraţia locală a pus la dispoziţie un imobil cu 23 de apartamente pentru persoanele evacuate, care nu au rude dispuse să le găzduiască. De asemenea, echipele de curăţenie au început igienizarea zonei. Până când o expertiză nu va demonstra că structura de rezistenţă a imobilului n-a fost afectată şi până când apartamentele neafectate nu vor fi rebranşate la apă, gaze şi electricitate, nimeni nu se poate muta înapoi.  

În sprijinul familiilor sinistrate au venit şi unii constănţeni care le pun la dispoziţie apartamentele. „Ofer cazare gratuită într-un apartament din Mamaia Summerland unei familii ce locuia în blocul ce a ars”, anunţă Ionuţ pe un grup de Facebook.

Maşinile distruse  au fost scoase  de la demisol. Fotografii: Primăria Constanţa/Adevărul
Maşinile distruse au fost scoase de la demisol. Fotografii: Primăria Constanţa/Adevărul

Cazare gratuită, într-o garsonieră, oferă şi Alexandra, tot unei familii care şi-a pierdut locuinţa în incendiu. Alte zeci de persoane şi-au anunţat disponibilitatea de a-i ajuta cu bani pe locatarii imobilului, în special pe cei care locuiau în cele 35 de apartamente distruse de foc.

Asociaţia de proprietari „Prelungirea Sergent Nicolae Grindeanu nr. 6” a anunţat contul în care pot fi sprijiniţi: RO77BTRLRONCRT0525818102 RON. În urma incendiului, o singură persoană a ajuns la spital în stare mai gravă. E vorba de militarul Marian Cernica, el suferind arsuri de gradul II şi III pe 7% din suprafaţa corpului. Colegii săi din Liga Militarilor Profesionişti au lansat o campanie de ajutorare a familiei lui Marian, soţia şi fiica locuind acum la un cămin garnizoană.

Click! spune

Şi Biserica „Sfântul Mucenic Mina” din Constanţa, condusă de preotul Claudiu Banu (care era locatar în blocul distrus de flăcări) a anunţat zilele trecute că va derula o campanie pentru  strângere de fonduri. Prima sumă destinată familiilor afectate, de 10.000 de lei, a fost donată chiar de biserică. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net