Județul din România care rămâne fără locuitori. Au plecat peste 50.000 de oameni în ultimul deceniu

Ultima actualizare:

Județul Teleorman a rămas fără 50.000 de locuitori, în ultimii ani. Oamenii au plecat în străinătate pentru a duce un trai mai bun. Și nu este singurul județ care se luptă cu o plecare masivă a locuitorilor. Spre exemplu, și județul Covasna se confruntă cu aceeași problemă.

Județul cu cei mai puțini locuitori Foto: Pixabay.com (imagine ilustrativă)
Județul cu cei mai puțini locuitori Foto: Pixabay.com (imagine ilustrativă)

Oamenii au plecat din Teleorman 

Populaţia judeţului Teleorman a scăzut de la an la an. Conform recensământului realizat la nivel național în 2022, populația județului Teleorman este de 323,544 de locuitori. Față de recensământul din 2011, populația județului Teleorman a scăzut cu 56,579 locuitori, ceea ce reprezintă o scădere de 14.88% a numărului de locuitori. Profesorul Maci spune că acesta a fost cea mai mare cădere procentuală din țară. O situație similară se regăsește de asemenea și în Covasna. 

Alte județe cu puțini locuitori 

Ultimele statistici realizate arată că în 11 judeţe din România sunt acum mai puţini locuitori decât după război, cea mai mare scădere în perioada analizată fiind înregistrată în Teleorman, de 34%. Astfel, dacă în 1948 în Teleorman erau circa 487.400 de locuitori, acum nu mai sunt decât 323.500 de locuitori. Mehedinţi, Sălaj, Caraş-Severin şi Giurgiu sunt de asemenea judeţe care au acum mai puţini locuitori decât în 1948.

Comuna cu cei mai puțini locuitori 

Comuna Bătrâna, din Hunedoara, este printre cele mai mici comune din România, ca număr de locuitori. Mai puțin de 90 de oameni trăiesc în comună. Lucrurile nu au stat tot timpul astfel, pentru comuna cu un sat (Bătrâna) și trei cătune (Răchițaua, Fața Roșie și Piatra) aproape pustii din Ținutul Pădurenilor.

În urmă cu jumătate de secol, comuna Bătrâna din Hunedoara se afla printre cele câteva sate de munte din Hunedoara considerate înfloritoare. Fusese electrificată în anii ’70, iar un drum forestier care o lega de comuna Dobra, aflată la 30 de kilometri, în vale, i-a scos pe oameni din izolare.

România, țara îmbătrânită

Fenomenul de îmbătrânire s-a accentuat în România, vârsta medie a populației rezidente urcând la 42,4 ani, față de 40,8 ani atât cât era la ultimul Recensământ. Acum, conform Recensământului din 2021, vârsta medie a populației de sex feminin este de 44,1 ani comparativ cu 40,6 ani pentru bărbați.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furtuna ploaie soare canicula FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
lavanda 1 jpg
telefon jpg
mancare de fasole verde jpeg
Cartofi prajiti Foto shutterstock 782040517 jpg
femeie vara rochie inflorata shutterstock 77805982 jpeg
reguli noi aeroport jpg
image png
vaza flori jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net