Leguma neobișnuită adusă în țară de un român. E extrem de nutritivă și a fost plantată la Buzău

Un producător de Buzău a plantat, în luna martie, kalettes, iar din aprilie până în decembrie a avut grijă de plantă. Este vorba despre un hibrid de varză de Bruxelles și kale, obținându-se astfel o combinație unică de caracteristici, scrie adevărul.ro.

Kalettes, încrucișare între varza de Bruxelles și varza kale Foto: Instagram
Kalettes, încrucișare între varza de Bruxelles și varza kale Foto: Instagram

Leguma extrem de nutritivă plantată la Buzău

Kalettes este un hibrid de varză de Bruxelles și kale. A fost creat pentru a combina aromele dulci ale verzei de Bruxelles cu textura frunzelor de kale. Potrivit literaturii de specialitate, această varietate de legume a fost dezvoltată prin încrucișarea plantelor de varză de Bruxelles și kale, pentru a obține o combinație unică de caracteristici.

„Am plantat în martie, în alveole, am transplantat în aprilie în câmp şi, din aprilie până în noiembrie – decembrie am avut grijă de plantă, care fructifică pe o perioadă foarte lungă de timp. Anul acesta, am reluat ciclul. Am plantat-o în primăvară, prin aprilie am pus-o în pământ, și o să țină până în decembrie, chiar ianuarie”, spune Daniel Toma, producător de kalettes.

„Se consumă frunzele mici"

„Frunzele mici se consumă, cele pe care le recoltăm de la baza tulpinii; cele mari fiind deja mai tari. Anul trecut a fost experimental, am pus un pic mai mult, dar cererea deocamdată este scăzută iar acum, în 2023, am pus mai mult pentru noi și pentru promovare. Avem răbdare cu această plantă, așa cum am avut și cu sparanghelul. Așteptăm ca domnii chefi să pună în valoare și această legumă, pentru că este foarte sănătoasă și gustoasă”, declară Daniel Toma.

Plante care se pot cultiva în grădină în această iarnă

Spanacul, în special soiurile rezistente la frig cum ar fi Giant Winter și Palco, se poate semăna la începutul lunii octombrie și se pot culege frunze până în primăvară.

Kale tolerează temperaturile scăzute, rezistând până la -10° C, astfel că în zonele cu ierni mai blânde pot rămâne în strat, frunzele având chiar un gust mai bun după primele îngheţuri.

Varza de Bruxelles rezistă la temperaturi de – 20 ° C, se recoltează după primul îngheț, în lunile noiembrie, decembrie și ianuarie. Lăsată să înghețe aroma verzișoarelor va fi mai bună. Soiurile care se cultivă sunt Doric F1, Igor F1 și De Rosny.

Salata este foarte rezistentă la temperaturi negative, dar soiurile cele mai rezistente pe care le recomandăm pentru cultivat peste iarnă sunt Marvel of Four Seasons, Navarra și Winter Crop.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cirese piata slatina olt   foto alina mitran (6) jpeg
image
image
image
image
image
image
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
aeroport brasov jpg
foisorul de foc jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net