LIVE TEXT Trei luni de război în Ucraina. Volodimir Zelenski solicită o întrevedere cu Vladimir Putin

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Sărbători triste și pline de griji pentru locuitorii Ucrainei, care au urmărit slujba de Înviere din fața televizoarelor și au rămas în case pentru a respecta starea de alertă impusă la nivelul țării și a fi feriți de bombardamente. În ultimele 24 de ore, armata rusă nu a reușit să obțină controlul asupra vreunui oraș, deși atacurile au fost intense. 

Trei luni de război în Ucraina. Aramta rusă nu încetează atacul Sursă foto: Gettyimages
Trei luni de război în Ucraina. Aramta rusă nu încetează atacul Sursă foto: Gettyimages

Update ora 21.00 Ucraina propune o rundă de negocieri cu Rusia, care să fie ținută la uzina Azovstal din Mariupol, pentru a discuta despre soarta civililor și soldaților ucraineni rămași încă blocați în oraș.

Update ora 18.00 Kiev-ul, bilanț de Paște

Ministerul ucrainean de Externe anunţă, într-un bilanţ publicat de Paşte pe Twitter, că aproximativ 21.800 de militari ruşi au fost ucişi în Ucraina de la începutul războiului, în urmă cu exact două luni. Guvernul de la Kiev mai anunţă în acest bilanţ că a doborât 179 de avioane şi 154 de elicoptere şi a distrus 873 de tancuri ruseşti.

image

Update 16:40 Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat că a discutat cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan duminică, înaintea convorbirilor dintre preşedintele turc cu omologul său rus Vladimir Putin.

Principalul subiect de discuție a fost necesitatea evacuării civililor din orașul Mariupol, inclusiv a celor situați în apropierea oţelăriei Azovstal.

Update 16:05  Peste 370.000 de refugiați ucraineni se află în Germania, susține Ministrul de Interne al Germaniei. 

Comitetul Internațional al Crucii Roșii a spus că „accesul umanitar imediat și nestingherit” la orașul ucrainean asediat Mariupol este „necesar și urgent”. 

Forțele ruse continuă să atace orașul duminică, a declarat căpitanul ucrainean Sviatoslav Palamar. Trupele din Azov, formate inițial ca un batalion naționalist de voluntari, dar ulterior incluse în armata ucraineană, continuă să reziste în uzina Azovstal asediată, împreună cu alte forțe ucrainene.

Update 15:15 Viktor Iuşcenko, care a fost președintele Ucrainei din 2005 până în 2010, și-a vocalizat punctul de opinie, în care subliniază importanța solidarității internaționale și a frontului unit în relațiile cu Vladimir Putin. 

Iuşcenko spune că Putin pe care îl cunoştea cândva a dispărut şi a fost înlocuit de „un despot complet izolat şi brutal, care nu suportă nicio opoziţie”.

Update 13:00 Doi copii au fost ucişi duminică, de Paşte, în bombardamente ale forţelor ruse, anunţă guvernatorul regiunii ucrainene Doneţk, Pavlo Kirilenko.

Update 12:30 Președintele rus a participat la o slujbă religioasă de la Moscova, în timp ce teroarea face ravagii în Ucraina. Mai ales în jurul Mariupolului unde a fost descoperită o nouă groapă comună: 28 de mii de civili au fost uciși în orașul martir. Astăzi, secretarul de stat al SUA Antony Blinken și secretarul apărării Lloyd Austin vor fi la Kiev.

Update 11:00 Conform autorităților de la Kiev, aramta ucraineană a reușit să doboare trei avione rusești, cinci rachete și noup drone, în ultimele 24 de ore de război. 

În cursul zilei de duminică, 24 aprilie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să primească vizita secretarului de stat american Anthony Blinken. 

Odessa a fost bombardată, infrastructura orașului a avut foarte mult de suferit, iar potrivit primului bilanț cel puțin cinci oameni au murit și alți 18 au fost răniți. Sâmbătă, 23 aprilie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut, din nou, organizarea unei întâlniri între el și omologul său rus, Vladimir Putin, pentru a negocia încheierea războiului care face victime nevinovate. 

În ciuda faptului că ar fi trebuit să fie deschis un culoar umanitar în Mariupol, acest lucru nu s-a mai întâmplat în cursul zilei de sâmbătă, iar aproape 100.000 de oameni sunt blocați în bombardamentele care le amenință viața.

Cronica războiului din Ucraina

  Războiul din Ucraina a început pe data de 24 februarie, când Rusia a distrus pacea care a domnit peste Europa, în ultimii 70 de ani, iar foarte mulți dintre noi ne-am speriat pentru viitorul vieții așa cum o știm.   

Pericolul unui atac nuclear a fost ridicat, pentru prima dată, pe data de 27 februarie, când Vladimir Putin le-a ordonat subordonaților să pregătească armele de distrugere în masă pentru atac. Recent, s-a dovedit că infrastructura necesară pentru lansa o rachetă nucleară nu este pregătită: silozurile nu sunt pregătite și capetele nucleare nu sunt armate, potrivit serviciilor secrete Occidentale. 

Pentru prima dată, Occidentul a crezut că o posibilă revoluție s-ar putea să-l dea jos pe Vladimir Putin, pe data de 6 martie, dar activismul anti-război din Rusia a fost înlocuit, foarte repede, de represalii și susținerea directă a crimelor lui Vladimir Putin prin prezența mult mai puternică a simbolului „Z” chiar și în rândul societății civile. 

Vladimir Putin a destabilizat ordinea mondială pe data de 22 martie, când politica nucleară a Rusiei a fost reiterată de către Kremlin, iar un atac nuclear este posibil doar dacă existența Rusiei este în pericol.

Atacurile Federației Ruse au avut ca punct mai multe puncte strategice și psihologice: Atacarea Turnului TV din Kiev, dar multe dintre acestea au avut în vedere clădiri administrative sau locuri în care civilii se ascundeau: orașul Harkov, Teatrul din Mariupol sau chiar Maternitatea din Mariupol.  

După mai multe runde de negocieri care nu au dus nicăieri, prima retragere a trupelor Rusiei a adus în vizorul lumii crimele făcute de către armata Federației Ruse în Bucea și Irpin.

Cel mai recent eveniment a pus Alianța Nord-Atlantică  în stare de alertă, un posibil atac chimic asupra orașului Mariupol. În trecut, Joe Biden a declarat că Alianța va răspunde în cazul unui asemenea atac.

Click! a scris zilnic despre cele mai importante evenimente ce au avut loc în conflictul dintre Rusia și Ucraina în timp real. Toate articolele și informațiile despre Războiul din Ucraina le puteți găsi AICI.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net