Lucrările pentru metroul de Otopeni încep pe 15 decembrie. Autorizația de construire pentru secțiunea 1 Mai – Băneasa a fost emisă

Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire pentru prima secțiune a Magistralei de Metrou M6, Gara de Nord (1 Mai) – Aeroport Otopeni. Această veste deschide drumul pentru începerea oficială a lucrărilor la primele șase stații ale magistralei. Termenul de execuție a lucrărilor de structură la stații și tuneluri este de 36 de luni, conform contractului cu compania turcă Alsim Alarko-Makyol. Cu toate acestea, Metrorex încă nu a semnat un contract pentru instalații, finisaje și automatizare, necesare pentru punerea în funcțiune în decembrie 2027, așa cum a promis Metrorex.

Metrou. Foto: Pixabey
Metrou. Foto: Pixabey

Lucrările vor începe pe 15 decembrie

Conform anunțului Ministerului Transporturilor, organizarea șantierului și începerea lucrărilor vor avea loc pe 15 decembrie 2023. Această secțiune de sud a Magistralei 6 va conecta Gara de Nord cu Aeroportul Internațional Henri Coandă și va avea șase stații și șapte interstații, acoperind o distanță de 6,3 kilometri.

Autorizația de Construire acoperă proiectarea și execuția lucrărilor de structură de rezistență pentru Lotul 1.1: 1 Mai – Tokyo, care include șase stații (Pajura, Expoziției, Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa și Tokyo) și șapte interstații. Această investiție este parte a proiectului major de interes public "Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă (Magistrala 6. 1 MAI – OTOPENI)".

Autorizația de constrcție a fost emisă

Harta stațiilor.
Harta stațiilor.

Reprezentanții Ministerului Transporturilor au semnat autorizația de construire și au declarat că această investiție face parte din rețeaua trans-Europeană de transport (TEN-T). Lucrările subterane vor începe de la stația Tokyo, Aeroport Băneasa și Gara Băneasa.

Este important de menționat că inaugurarea Magistralei M6 este programată pentru sfârșitul anului 2027, iar aceasta va reprezenta o legătură esențială între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

Pentru secțiunea Băneasa – Otopeni, proiectarea a început la începutul lunii octombrie 2023, marcând un pas semnificativ în dezvoltarea infrastructurii de metrou din București. Acest proiect aduce beneficii semnificative în ceea ce privește mobilitatea și conectivitatea pentru locuitorii din această zonă și pentru călătorii către Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net