Mărturia unei femei din Târgu-Jiu, după cutremur. «M-am speriat, am început să plâng, pâmântul se mișca»

Ultima actualizare:

Cel mai puternic seism înregistrat în România, în ultimii 5 ani, a lovit unde seismologii se așteptau cel mai puțin. Tot în Oltenia, unde a fost cutremur și luni. Cel de ieri, 14 februarie, a avut loc la mică adâncime și a fost urmat de mai multe replici.

Clădire avariată din Târgu-Jiu Foto: Facebook
Clădire avariată din Târgu-Jiu Foto: Facebook

Două persoane au fost rănite şi zeci de oameni au avut atacuri de panică. Mai multe clădiri din trei judeţe au fost avariate, printre care primăria din Târgu Jiu şi Prefectura Gorj. Pentru Click! o femeie din Târgu-Jiu a dat declarații în exclusivitate.

"M-am speriat, am început să plâng"

Nu am mai trecut prin niciun cutremur până la 41 de ani. Pe cel de ieri l-am resimțit puternic. Eram la serviciu, pe o scară exterioară, vorbeam la telefon. S-a auzit un vuiet puternic, după care într-o fracțiune de secundă, toată clădirea a început să se miște. M-am speriat groaznic, am început să plâng, am alergat pe scări, deși acum îmi dau seama că nu am făcut bine, și am ajuns în mijlocul curții instituției.

Am încercat disperată să îmi sun soțul și abia l-am prins la telefon. El era în trafic, chiar în zona primăriei Târgu-Jiu și a văzut cum s-au dărâmat coșurile de pe clădire. Cărămizile au căzut în stradă, era mult praf, pământul se mișca. Sentimentul de teamă și de neputință este apăsător. Ne rugăm lui Dumnezeu să ne păzească, să aibă grijă de noi. Altceva noi nu avem ce să facem”, a spus Maria din Târgu-Jiu, martoră la cutremur.

Mașină avariată în urma cutremurului Foto: Facebook
Mașină avariată în urma cutremurului Foto: Facebook

Câți pacienți s-au prezentat la spital

La UPU s-au prezentat mai mulți pacienți: "un bărbat de 43 de ani a venit la UPU după ce a fost rănit de o bucată din tencuiala instituției unde lucra. Era în timpul serviciului când a fost rănit (lucrează la primarie). Pacientul avea traumatism cranian minor, fiind cooperant și conștient”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtător de cuvânt la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.

,,La scurt timp a mai venit o femeie de 32 de ani, care a alunecat acasă în timpul cutremurului. A avut o fractură (nu gravă) la coloana (coccis). Pacienții nu au avut nevoie de internare”, a mai declarat aceasta.

"Frica l-a făcut să sară de la etaj"

,,Totodată, în jurul orei 18:30, la UPU a fost adusă o femeie de 85 de ani, cu luxație de sold și de umăr. Femeia a rămas internată la Ortopedie. S-a mai prezentat și un bărbat de 55 de ani, care a sărit de la etajul 1, de frică, și acuza dureri la gleznă. A avut fractură, a fost consultat de medicul ortoped, i s-a ghipsat piciorul și a refuzat internarea", a spus pentru Click! Mihaela Țicleanu.

Reprezentanții spitalului spun că s-au mai prezentat la UPU încă alți cinci pacienți cu atacuri de panică, însă nu au avut nevoie de internare. ,,Aseară, la ora 19:45, a venit un alt pacient de 23 ani cu atac de panică și la ora 23:28 o femeie cu atac de panică de la cutremur (replicile care s-au resimțit mai ales în blocurile de locuințe)”, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Ne amintim că a fost vorba despre un al doilea cutremur, cel produs în Târgu-Jiu, la mai puțin de 24 de ore după ce pămăntul s-a mișcat, luni, și în Oltenia, acolo unde bucăți din fațadele blocurilor vechi s-au desprins. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net