Medic din Botoșani, mort de suprasolicitare? A făcut infarct la 46 de ani

Un medic în vârstă de 46 de ani din Botoşani a murit în urma unui infarct, iar colegii săi dau acum vina pe suprasolicitarea de care aceștia au parte la locul de muncă în această perioadă aglomerată.

Medicul a murit în urma unui infarct Foto: Arhivă
Medicul a murit în urma unui infarct Foto: Arhivă

Ovidiu Nicolae Alexa, șeful Compartimentului Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi, a murit vineri, 7 ianuarie, la scurt timp după ce s-a întors de la serviciu. Medicul de doar 46 de ani a suferit un infarct, iar moartea sa a fost pusă de către colegii săi pe seama suprasolicitării profesionale, informează Agerpres. 

Medic în vârstă de 46 de ani din Botoşani, mort în urma unui infarct

Medicul a fost găsit inconștient în apartamenul său din Dorohoi de către soția lui, care a apelat la colegii săi, pentru ajutor. Bărbatul fusese de gardă cu o zi înainte, împreună cu managerul unităţii sanitare, și ar fi acuzat încă de atunci o stare de rău, informează site-ul local Monitorul de Botoșani. În ciuda stării sale, medicul a încercat să se trateze singur, punând simptomele pe seama oboselii acumulate.

Managerul unităţii medicale, Valerian Andrieş, a declarat că medicul Alexa a fost resuscitat mai bine de o oră și jumătate, însă nu a putut fi salvat.

Am făcut tot ce este omeneşte posibil. Inima a pornit de două ori, însă nu a rezistat. Am încercat să îl trimitem cu elicopterul la Iaşi, dar nu s-a mai putut”, a spus medicul Valerian Andrieş.

Este o dovadă în plus a epuizării şi a suprasolicitării personalului medical în această perioadă”, a explicat Andrieş. 

La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, Monica Adăscăliţei, susţine că decesul a survenit în urma epuizării la locul de muncă, în contextul pandemiei de COVID. „Sigur că este vorba de suprasolicitare”, a susținut Adăscăliţei.

Potrivit paginii de internet a Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Nicolae Alexa era medic coordonator la Compartimentul Primire Urgenţe şi avea specialitatea „Medicină generală”. De asemenea, medicul avea şi atestat pentru asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net