Medicul Laura Zarafin, specialist ATI la Spitalul Colentina: "Vlad Voiculescu ne-a f─âcut un mare r─âu tuturor!"

image
Vlad Voiculescu a spus c─â la Spitalul Colentina nu sunt raporta╚Ťi corect mor╚Ťii de Covidfoto: Facebook

Medicul Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina, a reac╚Ťionat ├«ntr-o postare pe Facebook, cu privire la afirma╚Ťiile f─âcute de Vlad Voiculescu. Acesta a spus c─â la Spitalul Colentina sunt peste 500 de mor╚Ťi Covid ne declara╚Ťi. Zarafin sus╚Ťine c─â nu a ├«n┼úeles ce a vrut s─â spun─â fostul ministru al S─ân─ât─â┼úii referitor la raportarea deceselor provocate de COVID , dar c─â acesta a f─âcut un foarte mare r─âu tuturor. Medicul explic─â procedura de ├«nregistrare a deceselor, preciz├ónd c─â ÔÇŁnimeni nu poate ascunde mor┼úiiÔÇŁ.

ÔÇŁEu nu am ├«n┼úeles ce a vrut s─â spun─â dl fost ministru, nu a fost foarte clar ├«n exprimare, dar ne-a f─âcut un foarte mare r─âu tuturor. Nu de alta, dar nimeni nu poate ascunde mor┼úii, iar despre metoda de raportare putea s─â discute altfelÔÇŁ, a scris medicul pe Facebook. Laura Zarafin a subliniat c─â persoane cu forme critice de Covid 19 stau ├«nc─â ├«n UPU a┼čtept├ónd un loc la ATI.

Doctorul a precizat c─â, atunci c├ónd moare un pacient, medicul de gard─â ATI completeaz─â o mul┼úime de acte, ├«ntocme┼čte epicriza de deces, care con┼úine toate informa┼úiile despre evolu┼úia pacientului, terapia aplicat─â, parametrii ventilatori ┼či rezultate ale analizelor.

"Ideea este că nu ai cum să nu înregistrezi vreun decedat , ba încă asta se întâmplă imediat" 

De asemenea, toate documentele merg la medicină legală de unde medicul anatomopatolog eliberează certificatul constatator al decesului în care sunt înscrise cauzele , certificat cu care un membru al familiei merge la starea civilă, la primărie , unde se eliberează certificatul de deces.

"C├ónd moare un om , medicul de gard─â ATI( pt c─â de obicei ├«n ATI se ├«nt├ómpl─â asta pt c─â este sec╚Ťia cu cazuri critice ) completeaz─â o mul╚Ťime de acte , ├«ntocme╚Öte epicriza de deces care con╚Ťine toate informa╚Ťiile despre evolu╚Ťia pacientului , terapia aplicat─â , parametri ventilatori ╚Öi rezultate ale analizelor . Pune apoi diagnosticele de deces , specific├ónd cauza imediat─â a decesului precum ╚Öi cauze antecedente ╚Öi alte st─âri morbide importante .Registratorul medical introduce apoi cardul de s─ân─âtate al omului care a decedat ├«n sistem ╚Öi se trec datele ( nu numai decesul ci ╚Öi nr foii de observa╚Ťie , CNP -ul pacientului ╚Öi cod de caz de la DSP ) . Ideea este c─â nu ai cum s─â nu ├«nregistrezi vreun decedat , ba ├«nc─â asta se ├«nt├ómpl─â imediat .├Än plus toate documentele merg la medicin─â legal─â de unde medicul anatomopatolog elibereaz─â certificatul constatator al decesului ├«n care sunt ├«nscrise cauzele , certificat cu care un membru al familiei merge la starea civil─â, la prim─ârie , unde se elibereaz─â certificatul de deces", a mai spus medicul.Laura Zarafin a afirmat c─â pacien┼úii care mor cu afectare pulmonar─â foarte mare, de peste 75%  chiar dac─â PCR -ul este negativ (se negativeaz─â de obicei dup─â 14 zile), au drept cauz─â de deces tot disfunc┼úia respiratorie (hipoxic─â, hipercapnic─â) care apare prin furruna citokinic─â (hiperreac┼úie a sistemului imun la prezen┼úa virusului).

Fostul ministru al S─ân─ât─â┼úii Vlad Voiculescu a reclamat, din nou, luni, raportarea gre┼čit─â a deceselor de coronavirus, d├ónd ca exemple Spitalul Colentina ┼či Spitalul ROL 2 din curtea Institutului Ana Aslan. ├Än replica, Ministerul Ap─âr─ârii a transmis c─â toate decesele au fost centralizate ┼či raportate ├«n conformitate cu prevederile legale ├«n vigoare, iar din 10 ianuarie, c├ónd unitatea a primit acces ├«n Corona Forms, s-au raportat 82 de decese. Reprezentan┼úii Spitalului Clinic Colentina au precizat c─â unitatea medical─â a raportat ├«n aplica┼úia Alerte MS 727 de decese COVID-19 p├ón─â luni, la ora 9.00. Totodat─â, p├ón─â la ora 14.00, au fost raportate ├«n dinamic─â, imediat la Direc┼úia de S─ân─âtate Public─â a Municipiului Bucure┼čti, un num─âr de 731 de decese.

anamaria prodan3 png
bravo ai stil foto facebook 40288700 (1) webp
1 meghan kate jpg jpeg
goia voltaj jpg
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
lacul vidra PNG
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg
Kate Moss
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
inchisoare shutterstock 1030254055 0 jpeg
1 meghan kate jpg jpeg
lacul vidra PNG
Vladimir Putin epa-efa Sankt Petersburg
Printul Charles in Transilvania Viscri Valea Zalanului (2) jpg
calendar ortodox 2021 26 iunie sf david tesalonic png