Metoda „scrisoarea cu droguri” face ravagii în închisori. Pușcăriile din București, Argeș și Gorj percheziționate

Ultima actualizare:

Imaginația traficanților de droguri nu cunoaște limite. Pușcăriile din București, Argeș și Gorj au fost percheziționate de echipe mixte de jandarmi, polițiști și angajați de la penitenciare. Motivul? Destructurarea uneia dintre cele mai mari grupări care aducea droguri în pușcării printr-o metodă sofisticată, „scrisori cu droguri”!

Percheziții Penitenciarul Mioveni
Zeci de polițiști au efectuat percheziții pentru a descoperi droguri. Foto: curier.ro

Mai exact patru dintre cele mai mari închisori din România, Jilava, Rahova, Târgu Jiu și Mioveni au fost trecute prin sită de polițiști, jandarmi și reprezentanți ai trupelor speciale ale penitenciarelor. Este în derulare una dintre cele mai mari anchete de trafic cu droguri de mare risc în pușcării din ultimii 10 ani cu 22 de percheziții.

Au fost razii și acasă la rudele unor deținuți. Acuzațiile sunt impresionante: săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuare, fără drept, operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în forma continuată, operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad de mare risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad de mare risc, fără drept și deținere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu.

Cum funcționa traficul de droguri prin metoda „scrisoarea”

Persoanele private de liberate primeau în închisoare droguri pe care le vindeau altor consumatori deținuți. Substanțele interzise erau impregnate în coli de hârtie trimise la penitenciare ca scrisori, scrie curier.ro. 

După ce ridicau corespondența, dealerii decupau hârtiile impregnate și le ofereau consumatorilor care le rulau ca pe țigări și le fumau. Acțiunea este coordonată de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești. Perchezițiile au avut loc în județele Argeș, Teleorman, Gorj, Ilfov și municipiului București cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și a jandarmilor din Craiova, Teleorman și Argeș.

Liderii grupării erau 5 persoane, dintre care 3 conduceau traficul din diferite unități de penitenciar. Liderii ar fi procurat, deținut și vândut diferite cantități de substanțe cu efecte psihoactive precum și substanțe dopante (metandienonă și oximetolonă) impregnate în coli de hârtie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net