Micuța MasterChef! La nici 14 ani, o fetiță a impresionat juriul la un concurs de gătit

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Maria Carolina Săvulescu a gătit din tot sufletul risotto cu creveți și desert lava cake. A fost jurizată de Diana Bart (vedetă TV), Liviu Popescu (antreprenor în HORECA) și Jon Smith (profesor), în cadrul concursului intitulat "Deci, crezi că poți găti?", organizat de British School of Bucharest. De unde a învățat să bucătărească, ne spune chiar ea.

Maria Carolina Săvulescu, micuța MasterChef
Maria Carolina Săvulescu, micuța MasterChef

Unii copii aleg să se joace pe tabletă, sa piardă timpul pe rețele de socializare, alții aleg activități folositoare, care să le aducă satisfacții. Maria Carolina Săvulescu este elevă în clasa VI-a, la o școala privată, are aproape 14 ani și este pasionată de gătit și de cântat. De curând a participat la un concurs culinar organizat de școala ei, unde a câștigat premiul la categoria sa de vârstă, iar acum se gândește serios dacă se va antrena pentru MasterChef!

Click!: Bună, Maria! Felicitări pentru premiu! De curând ai participat la o competiție culinarăm unde ai și câștigat premiul la categoria ta.

Maria Carolina Săvulescu: Am participat la un concurs care se numește "So You Think You Can Cook?". Acest concurs imită ideea de “Masterchef” și le da copiilor o oportunitate să se deconecteze de școală și să se bucure  de hobby-ul lor, în cazul acesta gătitul.

 A fost o experiență competitivă. Câte persoane au fost în acest concurs? Ți-a fost teamă de concurență?

Da, a fost o experiență competitivă, au fost multe persoane în concurs. La începutul concursului mi-a fost un pic teamă să nu greșesc ceva sau să nu iasă bine, dar în finală mi-au dispărut toate emoțiile, deoarece știam despre ce era vorba și cred că am facut o treabă bună! 

Exigentul juriu: Jon Smith, Diana Bart, Liviu Popescu
Exigentul juriu: Jon Smith, Diana Bart, Liviu Popescu

Maria, de ce te-ai înscris în acest concurs?

M-am înscris în acest concurs pentru că am vrut să descoper dacă chiar știu să gătesc, a fost un test pe care mi l-am dat și m-am bucurat foarte mult pentru că m-am descoperit. 

Ce ai ales să gătești? Unde ai învățat să faci aceste preparate?

Am ales sa gătesc, în semifinală, un risotto cu creveți, iar în finală am avut un meniu impus: supa rece de roșii gazpacho, gnocchi cu sos de roșii și ca desert, lava cake. Am învățat să fac preparatele acestea de la doi bucătari profesoniști, Cristi și Doru, care m-au învățat anumite secrete ale meseriei lor.

Spune-mi ce înseamnă pentru tine acest premiu? Vei mai participa la astfel de concursuri?

Am câștigat concursul la categoria mea și am primit un șorț și o bonetă de bucătar! Concursul acesta mi-a arătat de ce sunt capabilă să fac și mi-a arătat că pasiunea pentru gătit poate fi dezvoltată! Cu mare plăcere voi mai merge și la alte evenimente de felul acesta! 

Ai timp suficient și pentru scoală, dar și pentru pasiunea ta?

De obicei, în timpul săptămânii învăț tot timpul, dar în weekend aș putea oricând să gătesc!

Ce spun părinții? Cum au primit reușita ta și cum te susțin?

Părinții mei sunt foarte mândri de mine și se bucură că au un copil care știe să gătească. 

Știu că ai mai multe pasiuni. Poți să îmi vorbești despre ele?

Desigur, sunt pasionată de pian, fac canto de aproximativ 6 ani, îmi place foarte mult să călătoresc, să fac sport, joc tenis și, bineînțeles, am mai nou această pasiune, să gătesc, cooking-ul fiind chiar o artă! 

Știi să cânți, dar știi să și gătești. Le poți face pe amândouă? De unde înclinația spre zona de bucătărie și de la cine ai moștenești talentul vocal?

Întotdeauna mi-a plăcut să ajut pe la bucătărie sau să privesc cum se fac anumite feluri de mâncare. Mai ales în prima carantină, am început să gătesc cu părinții și cred că în perioada aceea mi-am descoperit eu plăcerea adevărată! Talentul vocal nu cred că îl moștenesc de la cineva, de când eram mică mă distram dansând și cântând și astfel am decis mai târziu să le fac ca un hobby.

Felicitări!

Mulțumesc!   

Maria, fericita câștigătoare
Maria, fericita câștigătoare

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net