Minus 12 grade la Vf. Omu, doar 1 grad în Capitală, iar în Maramureș ninge ca în povești. Ce urmează

Ultima actualizare:

Un val de aer polar a pus stăpânire pe România. La Vârful Omu s-au înregistrat în cursul nopții minus 12 grade Celsius, iar peste Capitală a pus stăpânire gerul. În această dimineață s-a înregistrat doar un grad, iar la periferie, termometrele au indicat zero grade Celsius și a căzut brumă. Toată țara este sub o informare de vreme rea.

Imagini de decembrie în Maramureș

Ninsori abundnete în Maramureș, 20 martie 2024. Sursă foto: Facebook/Meteo Plus
Ninsori abundnete în Maramureș, 20 martie 2024. Sursă foto: Facebook/Meteo Plus

Ninsorile au revenit în mai multe județe din țară, iar drumarii au intervenit cu utilajele și materiale antiderapante.

Meteorologii au emis ieri o informare meteorologică de ploi, lapoviță și ninsori, în vigoare timp de două zile, și au anunțat că la munte se depune strat nou de zăpadă. Informarea meteorologică este în vigoare până joi seară, la ora 20.00.

În Maramureș a nins abundent peste noapte, iar imaginile te duc cu gândul la decembrie, nicidecum la jumătatea lunii martie.

În Carpații Orientali și Meridionali ninge moderat cantitativ (10...15 l/mp) și se depune strat nou de zăpadă, au informat meteorologii.

Vântul suflă cu rafale în general de 40...50 km/h în estul, sud-estul țării și la munte, iar în cursul zilei de marți și în vest.

Meteorologii au anunțat că în București vremea va fi semnificativ mai rece și că temperaturile vor fi ziua sub normele perioadei. Temperatura maximă va fi în jurul valorii a 6 grade, iar cea minimă 1...2 grade.

Cât mai țin ninsorile în România

  Miercuri, valorile termice vor fi în uşoarã creştere faţã de ziua anterioarã în majoritatea zonelor şi se vor situa în general în jurul normelor perioadei.

Înnorãrile vor fi mai persistente în nordul, centrul şi estul ţãrii, precum şi în zonele montane, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros.

Local, vor fi precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare în Moldova, mixte în sudul şi estul Transilvaniei şi mai ales ploi şi lapoviţã în Maramureş, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi izolat în Crişana. În zona montanã va ninge în general slab cantitativ.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, local în estul şi sud-estul teritoriului (cu rafale în general de 40…50 km/h) şi în extremitatea de sud-vest.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 4 grade. Noaptea, izolat vor fi condiţii de ceaţã şi se va produce brumã, potrivit ANM.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tower bridge 5727975 1280 jpg
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net